THY açıkladı: İstanbul'da uçuşlar ne zaman başlayacak?

İstanbul Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor
İstanbul Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor

Olumsuz hava şartları nedeniyle dünden beri İstanbul'da uçuş seferleri iptal edildi. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin yaptığı açıklamanın ardından alınan yeni bir karar ile THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçuşların bu gece 00.00'a kadar uzatıldığını duyurdu.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi açıklamasında "İstanbul Havalimanında pistleri ve operasyon alanlarını kardan temizlemek için yoğun çalışma devam etmektedir. Saat 13.00 den sonra Havalimanı uçuş faaliyetlerine başlayacaktır" ifadelerini kullandı. Ancak yaşanan olumsuz hava şartları devam ettiği için yeni bir karar alındı.

Uçuş iptalleri uzatıldı

Hava şartlarının olumsuz etkisi devam edince yeni bir karar alındı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, uçuşların bu gece 00.00'a kadar uzatıldığını duyurdu. Saat 11.10 gibi bir tweet atan Üstün şu ifadeleri kullandı.

"İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00.00'a kadar durdurulmuştur.

Yurt içine 33 uçak yönlendirildi

Ekşi, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın aşırı kar yağışından operasyona kapalı olması nedeniyle yurt içine 33 uçak yönlendirildiğini belirtti.

Yolcular otellerde konakladı

Toplam 5 bin 420 yolcunun otellerde misafir edildiğini kaydeden Ekşi, "İstanbul Havalimanı'nda pistleri ve operasyon alanlarını kardan temizlemek için yoğun çalışma devam etmektedir. Saat 13.00'ten sonra havalimanı uçuş faaliyetlerine başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >