THY, İngiliz Büyükelçi'ye fena laf soktu

​THY, İngiliz Büyükelçi'ye fena laf soktu.
​THY, İngiliz Büyükelçi'ye fena laf soktu.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore'a verdiği imalı cevapla sosyal medyanın gündemine oturdu.

THY kabin görevlilerinin, doğum yapan bir kadına yardım etmesini tebrik eden Moore'a cevaben Ekşi "42.000ft'de yolcularımıza ekibimiz her türlü yardımı gösteriyor, sadece laptoplarını veremiyor" mesajını gönderdi.

Geçtiğimiz haftalarda ABD yönetimi skandal bir karara imza atmış ve İstanbul’un da içinde bulunduğu 10 uluslararası havalimanından ABD’ye yapılan direkt uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazların uçak kabinine alınmasını yasaklamıştı.

Karar doğrultusunda İstanbul, Kahire, Amman, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Abu Dabi, Dubai ve Kuveyt’ten ABD’ye yapılan uçuşlarda, yolcular uçak kabinlerine laptop, tablet, DVD oynatıcı gibi teknolojik cihazlarla binemiyor. Bu cihazların uçuştan önce görevlilere teslim edilmesi gerekiyor ve kargo/bagaj bölümünde taşınıyor.

ABD’nin bu skandal kararından sonra İngiltere’de, Türkiye’den İngiltere’ye yapılan direkt uçuşlarda bazı elektronik cihazların kabine alınmasını yasakladı.

İşte tüm bu gelişmelerden kısa bir süre sonra, Konakri-Ouagadougou-İstanbul tarifeli uçağında seyahat eden Fransız vatandaşı Gineli kadın yolcunun, kabin ekibinin yardımıyla seyahat sırasında kız çocuğu doğurması dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore da Twitter üzerinden THY’yi ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi tebrik etti fakat karşılığında hiç beklemedik bir cevap aldı.

@UKAmbRichard Sn. Büyükelçi, mesajınıza çok teşekkür ederim. 42.000ft'de yolcularımıza ekibimiz her türlü yardımı gösteriyor.Sadece laptoplarını veremiyor

Ekşi, Richard Moore’a ‘THY kabin görevlilerin yolculara her türlü yardımı yaptığını, sadece laptoplarını veremediğini’ söyleyerek çok imalı bir cevap vermiş oldu.

Büyükelçi Moore ise sadece ‘Rahatsız edici bir şey fakat yolcuların güvenliğini tutmak tek hedefimiz’ diyerek yetindi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >