THY'nin 45 yıllık pilotu Kemal İnce son uçuşunu gerçekleştirdi

İnce, son uçuşunda bir duygusal bir anons yaparak yolcular tarafından alkışlandı.
İnce, son uçuşunda bir duygusal bir anons yaparak yolcular tarafından alkışlandı.

Türk Hava Yolları'nın kaptan pilotu Kemal İnce, 45 yıllık gökyüzü kariyerinin veda uçuşunu, Dalaman-İstanbul seferi ile yaptı. İnce, son uçuşunda bir duygusal bir anons yaparak yolcular tarafından alkışlandı.

İnce'nin 45 yıllık kariyerinin son uçuşunda, kendisi gibi THY filosunda görevli olan oğlu Kaptan Pilot İnanç İnce de yer aldı.

45 yıla damga vuran bulutların üzerinde bir yaşam

Sinop'ta 1953'te dünyaya gelen ve 17 yaşında Hava Harp Okulu ile havacılık dünyasına adım atan Kaptan İnce, ilk uçuşunu 1973'te gerçekleştirdi.

Kemal İnce, THY ailesine 1993'te katıldı.
Kemal İnce, THY ailesine 1993'te katıldı.

İnce son anonsunda şunları kaydetti:

  • "Hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili çocuklar, Kaptan pilotunuz Kemal İnce olarak sizlere 45 yıllık pilotluk mesleğimin son uçuşundan sesleniyorum. Bu uçuş ile birlikte benim için bir tutku olan pilotluk serüvenimi tamamlamış olacağım. Bundan sonraki yaşantımda sevgili ailem ile daha çok zaman geçirecek ve 45 yıllık maceramı torunlarıma anlatacağım. Sizlere ve Türk Hava Yolları ailesine uçuşlarında emniyetli inişler, yaşamlarında sağlık ve mutluluk diliyorum"

Öte yandan, THY'nin Basın Müşaviri Yahya Üstün ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son uçuşunda dahi ilk uçuşuymuş gibi heyecanla havalanan kaptan pilotumuz Kemal İnce, 45 yıl önce başlayan kariyerine veda etti. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu bir emeklilik dileriz." ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >