Ticaret Bakanı Muş: KDV indirimini yansıtmayanlara yaptırım uygulayacağız

Ticaret Bakanı Mehmet Muş
Ticaret Bakanı Mehmet Muş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter'dan yaptığı paylaşımla KDV indirimini fiyatlara yansıtmayanlara karşı ağır yaptırımların uygulanacağını belirtti. Ticaret Bakanı Muş, "KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, temel ihtiyaç ürünlerinde ve yeme içmede KDV'nin yüzde 8'e indirildiğini ifade etmişti.

Ticaret Bakanı Muş, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada KDV indirimini fiyatlara yansıtmayanlara en ağır yaptırımların uygulanacağını dile getirdi.

"Ülke genelinde KDV denetimleri gerçekleşecek"

  • "Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık. Düzenlemenin yürürlüğe girmesini müteakip 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimiz vasıtasıyla ülke genelinde denetimler gerçekleştirerek, KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız."

Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV yüzde 8'e indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, tıbbi cihaz, bebek bezi, deterjan ve sabun gibi temel ihtiyaç ürünlerinde ve yeme içmede KDV'nin yüzde 8'e indirildiğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sinin yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >