Ticaret Bakanı Muş'tan araç satışlarıyla ilgili açıklama: Yaptırımı ağır olur

Arşiv
Arşiv

Araç satışlarıyla ilgili şikayetleri yakından takip ettiklerini belirten Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Araç satışlarıyla ilgili ciddi iddialar var, inceleyeceğiz. Hukuksuz bir durum varsa gerekirse bunun yaptırımı ağır olur mevzuatımızı da değiştiririz" dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Araç satışlarıyla ilgili iddiaları incelediklerini söyleyen Muş, hukuksuz bir durum olması durumunda yaptırımının da ağır olacağını belirtti.

Son dönemde vatandaşın belini büken fahiş fiyatlar ve market denetimleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Muş, tekelleşmeye giden bir mekanizma varsa buna asla müsade etmeyeceklerini belirtirken, serbest piyasa ekonomisi olduğu için fiyatlara doğrudan müdahale etmeyeceklerini söyledi.

Bakan Muş'un açıklamalarından satır başları:

"Denetimlerimiz birkaç koldan sürüyor"

Denetimler 1-2 günde sonuçlanan olaylar değil. Bütün sistemi inceleme altına aldık. Diğer alanlarla ilgili değerlendirdiğimiz noktalar var. Zincir marketlerle alakalı teftiş kurulu başkanlığı bakıyor. Buradaki artışlara bakıyoruz. Hangi firmada ne kadara gelmiş bakıyoruz. Rekabet Kurulunun çeşitli denetimleri oluyor. Onların çalışmasını yürütüyoruz. Arz talep dengesinde izah edilemeyen artışlar mı bakıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Birkaç koldan denetimlerimiz sürüyor.

"Hukuksuz bir durum varsa yaptırımı olur"

Vatandaşın söylediği şikayetler CİMER üzerinden geldi. Otomotivde vatandaş ben araba bulamıyorum. Bu galerilere veriliyor diyor. Biz vatandaşın getirdiği şikayeti dikkate alıyoruz. Biz bu süreci incelemeye alıyoruz. Onun haricindeki sosyal medya üzerinde de çeşitli şikayetler atılıyor. Burada proaktifiz. Araç satışlarıyla ilgili ciddi iddialar var, inceleyeceğiz, hukuksuz bir durum varsa gerekirse bunun yaptırımı ağır olur, mevzuatımızı da değiştiririz.

"Fiyatlara doğrudan müdahale etmeyiz"

Biz süreci incelemeye alıyoruz. Vatandaşların şikayetlerini her koldan sosyal medyadan da dikkate alıyoruz. Bazen vatandaşların şikayetleri üzerinden bazen şikayetler dışında da adım atıyoruz. Her çalışmanın belli ölçülerde katkısı olur. Tekelleşmeye ya da hakim noktaya gidecek mekanizmaya müsaade edemeyiz. Serbest piyasa ekonomisi geçerli, doğrudan fiyatlara müdahale etmeyiz. Fiyatların dengelenmesi için mücadele etmek gerekiyor."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >