Ticaret Bakanı Muş'tan marketlere 'indirim' uyarısı: En ağır yaptırımları uygularız

Arşiv
Arşiv

Ticaret Bakanı Muş, gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1'e indirilmesiyle ilgili 81 ile talimat verildiğini belirterek, "Denetimler neticesinde indirimi yansıtmayan marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağız" dedi.

Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e çekilmesi sonrasında denetimler başlıyor.

Twitter hesabından açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, indirimin amacına ulaşması için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız" dedi.

Bakan Muş, indirimi yansıtmayan marketlere uyarıda bulunanak, "Yapacağımız denetimler neticesinde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden marketlere en ağır yaptırımları uygulayacağımızdan kamuoyunun hiçbir şüphesi olmasın" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gıdada KDV indirimi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KDV indirimi pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >