Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat oldu

Prof. Dr. Ömer Bolat
Prof. Dr. Ömer Bolat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasıyla bakanlıklarda görev alacak isimler de belli oldu. Yeni kabinede dikkati çeken isimlerden biri de Ticaret Bakanı olan Prof. Dr. Ömer Bolat oldu. Peki Ömer Bolat kimdir? İşte Prof. Dr. Ömer Bolat'ın biyografisi...

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü’nde açıklandı. Ticaret Bakanı olan Prof. Dr. Ömer Bolat dikkati çeken isimlerden biri oldu.

Prof. Dr. Ömer Bolat kimdir?

1963’te İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı, Almanya Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme programından mezun oldu. 2014 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör unvanını aldı. 2004-2008 yılları arasında MÜSİAD Genel Başkanlığı yaptı. AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı görevinde bulundu. 2000 yılından bu yana Albayrak Grubu CEO’su olarak görev yapıyor. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >