Tıp dünyası şokta: 10 gün arayla hamileyken hamile kaldı

Kısırlık tedavisi gören genç kadın, 10 günde iki kez hamile kaldı. Dünyada 10. kez yaşanan bu vaka, tıp dünyasında 'Süperfetasyon' olarak adlandırılıyor.

Avustralya, 10 günde iki kez hamile kalan kadını konuşuyor. Kısırlık tedavisi gören genç kadında, dünyada şu ana kadar sadece 10 kez rastlanan 'Süperfetasyon" yani hamileyken hamile kalma durumu gerçekleşti.
2 kez hamile kaldı
Sıra dışı bir gebelik deneyimleyen Hill, "Süperfetasyon" sebebiyle hamileyken bir kez daha hamile kaldı.
2 kez hamile kaldı Sıra dışı bir gebelik deneyimleyen Hill, "Süperfetasyon" sebebiyle hamileyken bir kez daha hamile kaldı.
"Süperfetasyon": Hamileyken hamile kalma durumu
Üst üste gebelik durumu olarak tanımlanan kavram 'Süperfetasyon', hamileyken hamile kalma durumunun biyolojik açıklamasıdır.
"Süperfetasyon": Hamileyken hamile kalma durumu Üst üste gebelik durumu olarak tanımlanan kavram 'Süperfetasyon', hamileyken hamile kalma durumunun biyolojik açıklamasıdır.
Hormon tedavisi görüyordu
Polikistik over sendromu teşhisi konulan Kate Hill, hormon tedavisi sayesinde hamile kalmayı başardı.
Hormon tedavisi görüyordu Polikistik over sendromu teşhisi konulan Kate Hill, hormon tedavisi sayesinde hamile kalmayı başardı.
Polikistik Over Sendromu nedir?

	
		 Kadınların yumurtlama probleminin önde gelen sebeplerinden olan “Polikistik Over Sendromu”, yumurtalıklarda çok sayıda kist görünümüyle ilgilidir. Genellikle 30 yaş altı kadınlarda bir takım hormonal düzensizliklerle beraber görülen ve nedeni tam olarak bilinmeyen bir durum, genetik ve çevresel faktörlerden de kaynaklanabiliyor.
Polikistik Over Sendromu nedir? Kadınların yumurtlama probleminin önde gelen sebeplerinden olan “Polikistik Over Sendromu”, yumurtalıklarda çok sayıda kist görünümüyle ilgilidir. Genellikle 30 yaş altı kadınlarda bir takım hormonal düzensizliklerle beraber görülen ve nedeni tam olarak bilinmeyen bir durum, genetik ve çevresel faktörlerden de kaynaklanabiliyor.
Çift şaşkın!
İkiz bebeklerin durumu hem doktorları hem çifti hayrete düşürse de, doktorlar bebeklerin aslen üçüz olduğunu ve kardeşlerden birinin hamileliğin ilk dönemlerinde hayatını kaybettiğini belirtti.
Çift şaşkın! İkiz bebeklerin durumu hem doktorları hem çifti hayrete düşürse de, doktorlar bebeklerin aslen üçüz olduğunu ve kardeşlerden birinin hamileliğin ilk dönemlerinde hayatını kaybettiğini belirtti.
Bebekler aynı anda dünyaya geldi
Charlotte ve Olivia isimleri verilen bebekler birlikte dünyaya geldi.
Bebekler aynı anda dünyaya geldi Charlotte ve Olivia isimleri verilen bebekler birlikte dünyaya geldi.
Doğumları aynı, onlar farklı 
Şu anda 10 aylık olan ikizlerin boyu, kilosu ve kan grupları da farklı.
Doğumları aynı, onlar farklı Şu anda 10 aylık olan ikizlerin boyu, kilosu ve kan grupları da farklı.
"Yılın Doğum Fotoğrafçısı" ödülü
Bebeklerin siyah beyaz fotoğraflarını çeken Selena Rollason ise Avustralya'da yılın doğum fotoğrafçısı ödülünü kazandı.
"Yılın Doğum Fotoğrafçısı" ödülü Bebeklerin siyah beyaz fotoğraflarını çeken Selena Rollason ise Avustralya'da yılın doğum fotoğrafçısı ödülünü kazandı.
Aynı durum 7 yıl önce de yaşandı
Benzeri bir durum 2009 yılında Endonezyalı bir kadının da başına gelmişti. Hamile kadın haziran ayında ultrason çektirdi ve karnında büyümekte olan bir kız bir de ondan küçük erkek bebek olduğunu öğrendi.
Genç kadın kızına hamile kaldıktan iki buçuk hafta sonra, bir erkek bebeğe daha hamile kaldı.
Aynı durum 7 yıl önce de yaşandı Benzeri bir durum 2009 yılında Endonezyalı bir kadının da başına gelmişti. Hamile kadın haziran ayında ultrason çektirdi ve karnında büyümekte olan bir kız bir de ondan küçük erkek bebek olduğunu öğrendi. Genç kadın kızına hamile kaldıktan iki buçuk hafta sonra, bir erkek bebeğe daha hamile kaldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >