Titan yolcuları son anlarını nasıl geçirdi? Trajik ayrıntılar su yüzüne çıktı

Titan'ın son yolcularının son anlarında ne yaptığı ortaya çıktı
Titan'ın son yolcularının son anlarında ne yaptığı ortaya çıktı

Titan denizaltısında hayatını kaybeden Şahzade ve Süleyman Dawood'un ailesinin New York Times gazetesine yaptığı açıklamalar ölümcül yolculukla ilgili bilinmeyen detayları gün yüzüne çıkardı

Titanik'in enkazını görmek isteyen turistleri taşıyan ancak Atlas Okyanusu'na dalış yaptığı sırada gerçekleşen ani bir patlama nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Titan denizaltısı halen hafızalarımızdaki yerini koruyor.

Hürriyet'in haberine göre, NYT'ye bir mülakat veren aile, Titan'da seyahat edenlerin son anlarını biyolüminesan deniz canlılarına bakarak ve en sevdikleri müzikleri dinleyerek geçirdiğini söyledi.

Titan'ın yolcuları, küçük odalardaki ranzalarda kalıyordu, yemeklerini tepsilerde yiyor, her sabah 7'den akşam 7'ye kadar toplantılara katılıyor ve rutin olarak Titanik filmini izliyorlarmış.

Denizaltıda hayatını kaybedenlerden biri olan OceanGate CEO’su Stockton Rush, yolculuktan önceki gün diğer yolculara 'düşük kalorili bir Diyet' yapmalarını ve sabah kahve içmemeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca Atlantik'in soğuk havası nedeniyle kalın çorap ve bere giymelerini tavsiye etti.

Yolcular kimlerdi?

Şahzade ve Süleyman Dawood: Pakistan kökenli İngiliz Şahzade ve Süleyman Dawood, gemide yer alan bir baba ve çocuğu. 58 yaşındaki milyarder iş adamı Shahzada keşiflere katılmayı severken oğlu Süleyman da bir üniversitede okuyordu.

Fransız kaşif ve araştırmacı Paul-Henry Nargeolet: 1987’de Titanik’e ilk dalan kişi olan 73 yaşındaki “Bay Titanik” lakaplı Nargeolet, 1993’te de gemiden yüzeye ilk nesne çıkaran kişi unvanını almış, 800 farklı objeyi karaya çıkarmıştı.

Kaşif Hamish Harding: Bir pilot alan Harding daha önce dünyanın etrafında bir tur atmıştı. Bu turda ona eşlik eden emekli NASA astronotu Terry Virts, “O gerçek bir kaşif. Uzaya çıkmak da deniz altına inmek de ilgi alanında” demişti. Harding’in üç de Guiness Dünya Rekoru bulunuyor.

Ocengate CEO’su Stockton Rush: Şirketin yöneticisi olan Rush, denizaltının teknolojilerine en hakim kişi. Bu yolculukta denizaltına o kaptanlık yapıyordu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >