Titanic faciasından şans eseri kurtulan insanların trajik hikayeleri

Gemiden kurtulan kardeşler.
Gemiden kurtulan kardeşler.

Dünyanın en büyük deniz faciasından şans eseri kurtulan insanlar.

Titanic, 15 Nisan 1912'de buz dağına çarptı ve kısa bir süre içinde battı. Bu faciada 1.514 kişi yaşamını yitirdi. Tarihin en büyük deniz facialarından biri olan Titanic'ten şans eseri kurtulan insanların hikayeleri;

Duyduğunuzda şok olacaksınız; Titanic neden battı?

Alex MacKenzie

                                    
                                    24 yaşındaki Alex MacKenzie'ye ailesi güzel bir sürpriz yapmaya karar verdi. Alex'in anne ve babası oğullarına Titanic'ten bir bilet aldı. Alex bu yolculuğa çıkmaya çok hevesliydi. Ta ki son geceye kadar... Geminin hareket etmesine bir gece kala Alex sürekli olarak "Gemiye binersen öleceksin" seslerini duymaya başladı. Evin her yerini dolaşan ancak kimseyi bulamayan genç adam bunun bir işaret olduğunu kabul etti ve seyahate çıkmaktan vazgeçti.
Alex MacKenzie 24 yaşındaki Alex MacKenzie'ye ailesi güzel bir sürpriz yapmaya karar verdi. Alex'in anne ve babası oğullarına Titanic'ten bir bilet aldı. Alex bu yolculuğa çıkmaya çok hevesliydi. Ta ki son geceye kadar... Geminin hareket etmesine bir gece kala Alex sürekli olarak "Gemiye binersen öleceksin" seslerini duymaya başladı. Evin her yerini dolaşan ancak kimseyi bulamayan genç adam bunun bir işaret olduğunu kabul etti ve seyahate çıkmaktan vazgeçti.
Edith Russell

                                    
                                    Amerikalı modacı Edith Russell, Titanic'te birinci sınıf yolcular arasında seyahat ediyordu. Yolculuk boyunca sürekli içinde bir korku taşıdığını söyleyen Edith Russell, geminin buz dağına çarpmasının ardından doğruca kamarasına doğru koştu. Onun için ayrı bir öneme sahip olan müzik kutusunu kamarasından alan kadın yeniden güverteye çıktı. Ancak görevliler yalnızca çocuklu kadınları filikaya alıyordu. Kalabalığın içinden biri Edith Russell'ı fark etti. Bir battaniye ile Russel'in müzik kutusunu sardılar. Russel'ın kucağındakini bebek zanneden görevliler onu filikaya aldı. Genç kadın hayatta kalmasını daima çok sevdiği müzik kutusuna bağladı.
Edith Russell Amerikalı modacı Edith Russell, Titanic'te birinci sınıf yolcular arasında seyahat ediyordu. Yolculuk boyunca sürekli içinde bir korku taşıdığını söyleyen Edith Russell, geminin buz dağına çarpmasının ardından doğruca kamarasına doğru koştu. Onun için ayrı bir öneme sahip olan müzik kutusunu kamarasından alan kadın yeniden güverteye çıktı. Ancak görevliler yalnızca çocuklu kadınları filikaya alıyordu. Kalabalığın içinden biri Edith Russell'ı fark etti. Bir battaniye ile Russel'in müzik kutusunu sardılar. Russel'ın kucağındakini bebek zanneden görevliler onu filikaya aldı. Genç kadın hayatta kalmasını daima çok sevdiği müzik kutusuna bağladı.
Michel ve Edmond

                                    
                                    Michel ve Edmond anneleriyle birlikte Fransa'da yaşıyordu. Çocukların babası ayrıldığı eşinden evlatlarını alıp ABD'ye yerleşmek istiyordu. Genç adam çocuklarını kaçırdı ve Titanic'e bindi. Kazanın ardından genç adam çocuklarını bir filikaya yerleştirdi ve onlara veda etti. Michel (4) ve Edmond'un (2) filikayla karaya çıkarıldıktan sonra Fransızca konuştuğu anlaşıldı. Yanlarında hiçbir kimlik bilgisi bulunamayan çocukların fotoğrafı Fransa'ya gönderildi. Gazetelerde yayınlanan fotoğraflar sonucunda çocuklar, annelerine kavuştu.
Michel ve Edmond Michel ve Edmond anneleriyle birlikte Fransa'da yaşıyordu. Çocukların babası ayrıldığı eşinden evlatlarını alıp ABD'ye yerleşmek istiyordu. Genç adam çocuklarını kaçırdı ve Titanic'e bindi. Kazanın ardından genç adam çocuklarını bir filikaya yerleştirdi ve onlara veda etti. Michel (4) ve Edmond'un (2) filikayla karaya çıkarıldıktan sonra Fransızca konuştuğu anlaşıldı. Yanlarında hiçbir kimlik bilgisi bulunamayan çocukların fotoğrafı Fransa'ya gönderildi. Gazetelerde yayınlanan fotoğraflar sonucunda çocuklar, annelerine kavuştu.
Edward ve Ethel Beane

                                    
                                    Balayını Titanic'te geçirmek isteyen Edward ve Ethel Beane ikinci sınıfta seyahat ediyordu. Kazanın ardından kadın bir filikaya bindirildi. Edward'ı yalnız bırakmak istemeyen kadın, gözyaşları içinde eşine veda etti. Edward bu duruma dayanamadı ve filikanın ardından suya atladı. Yüzerek filikayı takip eden genç adam şans eseri hayatta kaldı. Çift bu kazanın ardından mutlu bir evlilik hayatı geçirdi.
Edward ve Ethel Beane Balayını Titanic'te geçirmek isteyen Edward ve Ethel Beane ikinci sınıfta seyahat ediyordu. Kazanın ardından kadın bir filikaya bindirildi. Edward'ı yalnız bırakmak istemeyen kadın, gözyaşları içinde eşine veda etti. Edward bu duruma dayanamadı ve filikanın ardından suya atladı. Yüzerek filikayı takip eden genç adam şans eseri hayatta kaldı. Çift bu kazanın ardından mutlu bir evlilik hayatı geçirdi.
Francis Browne
İrlandalı rahip Francis Browne, tam bir fotoğraf meraklısıydı. Son derece zor şartlarda Titanic'ten birinci sınıfa bir bilet aldı. Titanic'in bilinen neredeyse tüm fotoğraflarını çeken Browne parası yetmediği için kazadan hemen önce mola verilen limanda gemiden ayrıldı.
(Kaynak: listverse.com)
Francis Browne İrlandalı rahip Francis Browne, tam bir fotoğraf meraklısıydı. Son derece zor şartlarda Titanic'ten birinci sınıfa bir bilet aldı. Titanic'in bilinen neredeyse tüm fotoğraflarını çeken Browne parası yetmediği için kazadan hemen önce mola verilen limanda gemiden ayrıldı. (Kaynak: listverse.com)
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >