Titanik'e giden denizaltıda kaybolan milyarderin paylaşımı ortaya çıktı: İlk ve son görev

Hamish Harding
Hamish Harding

Havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın İngiliz sahibi milyarder Hamish Harding'in Titanik enkazına yapılan turistik gezide kaybolan denizaltı aracında bulunan turistlerden biri olduğu duyuruldu. Harding'in görev öncesinde değişken hava koşullarına dair uyarıda bulunduğu bir yazı yazdığı ortaya çıktı.

Harding'in üvey oğlu Brian Szasz, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, babasının Titanik'e inen araçta bulunduğunu belirterek, herkesin dua etmesini istedi.

Daha sonra Szasz, söz konusu paylaşımını silerek, "Annem gizlilik nedeniyle paylaşımımı ve ilgili diğer paylaşımları silmemi istedi. Desteğiniz için teşekkürler" ifadesini kullandı.

"İlk ve son görev"

Daha önce Challenger Deep'e, yani okyanusun dibine ve Jeff Bezos'un Blue Origin'iyle uzaya seyahat eden milyarder Hamish Harding, pazar günü Instagram'da yaptığı paylaşımla Titanik görevinde OceanGate Expeditions'a katıldığını duyurmuştu.

Bu, deniz gözlem aracının Atlantik Okyanusu'nun bir yerlerinde kaybolduğu haberi gelmeden önce milyarderin yaptığı son paylaşımdı.

Harding, görevden önceki tüyler ürperten bu son paylaşımında bunun "2023'te Titanik'e yapılacak ilk ve tek insanlı görev" olacağını söylemişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >