Togg şarj istasyonunda hırsızlık: Bakır kabloları çaldılar

Trugo
Trugo

Batman'da hırsızlar Togg Trugo şarj istasyonunun kablolarını çaldı. Vestel üretimi olan bu şarj istasyonunun hızlı şarj yapılmasını sağlayan büyük bakır kablolarını keserek istasyonu kullanılamaz hale getirdiler.

Elektrikli otomobillerin Türkiye'de satılmaya başlamasıyla birlikte çeşitli markalar kendi şarj altyapılarını kurmaya başladı. Togg Trugo, Tesla ve Vestel gibi markaların ürettiği şarj istasyonları Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başladı. Ancak bu gelişmelerle birlikte hırsızlık olayları da yaşanmaya başladı. Dün, Batman'daki Togg Trugo şarj istasyonunda kötü niyetli kişiler tarafından bir hırsızlık gerçekleştirildi.

20 bin liraya satılıyor

Şu anda Vestel'in ev tipi AC tipi duvar şarj istasyonları 20 bin TL civarında bir fiyatla satılıyor. Bahsi geçen hızlı şarj istasyonu ise ev tipi olanlara göre daha gelişmiş bir teknolojiye sahip. Ancak kabloların kesilmesi nedeniyle şu anda istasyon kullanılamaz durumda. Bölgedeki elektrikli otomobil kullanıcıları da mağdur durumda.

Bu tür elektrikli otomobil şarj istasyonu hırsızlıkları öncelikle Amerika Birleşik Devletleri'nde başladı. Daha sonra Avrupa'da da görülmüş ve son olarak Türkiye'de yaşandı. Bu ilk olay olabilir, ancak kötü niyetli kişiler yüzünden son olay olmayacağı kesin. Bu nedenle üretici firmalar acil olarak şarj istasyonlarının güvenliğini sağlamak zorunda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >