Togg'un satışları ne zaman ve nasıl olacak?

Togg
Togg

Türkiye'nin yerli otomobil heyecanı gün geçtikçe artıyor. 29 Ekim'de Togg'un ilk aracı banttan indi. Gözler seri üretime çevrilirken birçok kişi şimdiden Togg'un taliplisi oldu. Togg'u satın alırken kimlerin öncelikli olacağını ve satın alma tarihini Togg CEO'su Karakaş tek tek açıkladı.

Amerika’daki CES Fuarı’nda otomobil gazetecisi Doğan Kadak, Togg CEO'su Gürcan Karakaş'a Togg ile ilgili merak edilenleri sordu.

Yerli otomobilin ismi ne olacak?

Bizim hiçbir zaman böyle bir gizem oluşturma amacımız yok. Biz isimleri ismi dünyanın farklı ülkelerinde tescillememiz gerekiyor. Onunda süreçleri ülkesine göre değişiyor. Bu süreçlerin tamamlanmasını bekliyoruz, tamamlanır tamamlanmaz açıklanacak.

Şubat ayı itibariyle siparişler geçilmeye başlanacak onun öncesinde 2023 tane NFT koleksiyonu çıkacak. NFT koleksiyonunu satın alan insanlar saha öncelikli olarak sipariş verebilecek değil mi?

Ön satın alma hakkı gibi düşünebiliriz. NFT ile birlikte ayrı satın alma hakkı olacak, ilerleyen zamanda arkadaşlar müsaade ederse devretme hakkı da olabilir.

Sonrasında kura ile satın alma var…

Her yaptığımız işte bir yenilik boyutu kazandırmaya çalışıyoruz. Eğer akıllı cihaz ve akıllı cihaz kominitisi olarak baktığımız zaman bu işe gerçekten ilgi duyan isteyen ve sahip olmak isteyenlere bir dijital yarışmayla beraber oyunlaştırılmış bir yarışmayla beraber özel bir fırsat verelim. Bunu bir challege gibi düşünebiliriz. Oradan toplanacak puanlara veya başarıya göre bir sıralama oluşacak. Ama onun haricinde Togg sahip olmak isteyen ancak dijital dünyaya uzak olanlar için kurayla kuraya yazılıp kuraya ismi çekilme şartıyla böyle bir imkan sağlamak istiyoruz.

Mart sonunda teslimatlar yapılacak mı?

Başlayacak, 20 bin tane düşünüyoruz biz bu sene her zaman için seri üretim başladığı zaman yavaş yavaş başlar. Akıllı cihazların seri üretiminde adetler öyle bir anda yukarı çıkmaz, çıkmaması gerekir o kaliteyi yavaş yavaş, ekibi de büyüterek artıracağız. Sene sonunda toplamda 20 bin aracı yakalarız. İlk aylarda biraz daha yavaş gider diğer aylarda biraz daha hızlı gider. Böyle bir planımız var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >