Tolga Karaçelik imzalı Kelebekler filmine Bükreş Uluslararası Film Festivali'nden ödül

Kelebekler filmi
Kelebekler filmi

Dünya prömiyeri bu yıl Ocak 2018'de Sundance Film Festivali‘nde gerçekleştirilen Kelebekler filmi, Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanan ilk ve tek yerli yapım olma özelliği taşıyor.

Dünya prömiyeri bu yıl Ocak 2018'de Sundance Film Festivali‘nde gerçekleştirilen ve festivalden En İyi Film Ödülü ile dönen Kelebekler filmi, Bükreş Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Film Ödülü kazandı.

Doğu Avrupa’nın önemli festivalleri arasında yer alan ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Bükreş Uluslararası Film Festivali, 11-16 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yönetmen Karaçelik, filmi bu ödüle layık gören herkese yayınladığı bir video ile teşekkür etti.

Kelebekler filminden bir kare
Kelebekler filminden bir kare

Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanan ilk ve tek yerli yapım olma özelliği taşıyan film; birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini ve devamında gelişen komik olaylar dizisini konu alıyor.

Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Ezgi Mola ve Ercan Kesal gibi oyuncuların rol aldığı film, Avrupa prömiyerini ise 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >