Tolga Karel: Zor bir süreç yaşıyorum

Tolga Karel, son zamanlarda yaşadığı zorlu süreci anlattı.
Tolga Karel, son zamanlarda yaşadığı zorlu süreci anlattı.

Yaprak dökümü dizisinde asıl şöhretine kavuşan daha sonrasında büyük projelerde yer alma fırsatı yakalayan ünlü oyuncu Tolga Karel 2 yıldır Amerika'da yaşıyor. Karel, sosyal medya üzerinden kendi fotoğrafını paylaşması sonrası ortaya atılan 'ağır hasta' iddialarına yanıt verdi. Ünlü oyuncu, ''Zor bir süreçten geçiyorum ama çok şükür daha iyiyim” dedi.

2 yıldır Amerika'da yaşayan, 2016 yılında da Amerikan vatandaşı Sarah Scotti ile evlenipChicago'ya yerleşen Tolga Karel'in adı bir süredir sağlık sorunlarıyla gündemde.

Tolga Karel ve eşi Sarah Scotti.
Tolga Karel ve eşi Sarah Scotti.

40 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz aylarda saçlarını kazıtmış bir fotoğrafını Instagram’da paylaşınca ciddi bir hastalık geçirdiği haberleri hızla yayıldı.

Tolga Karel'in sosyal medyada 'ağır hasta' söylentilerine sebep olan o fotoğraf.
Tolga Karel'in sosyal medyada 'ağır hasta' söylentilerine sebep olan o fotoğraf.

Yapılan haberlere, ortaya atılan iddialara uzun süre sessiz kalan Karel, bu suskunluğunu bozdu. Tolga Karel konu hakkında açıklama yaptı. Hastalığı hakkında net bir bilgi vermeyen oyuncu,

  • Kendi hayat yolculuğumda her anlamda zorlu bir süreçten geçtim, geçiyorum, bu doğrudur. Yaşadıklarımı gazetelere, televizyon kanallarına röportajlar vererek gündeme getirmek hiçbir zaman istemedim. Ama madem bu kadar merak ettiğiniz, sordunuz, ilk ve son kez konuşacağım. Herkesin hayatla ilgili bir savaşı var. Bu savaş doğduğumuz gün başlayıp ölene kadar devam ediyor. Bildiğiniz gibi hayat ve kariyer yolculuğuma 2 yıldır Amerika’da devam ediyorum. Kolay değil insanın ülkesinden, sevenlerinden, kültüründen uzakta yeni bir hayat kurmaya çalışması.

2016 yılında Dominik'te evlenen Tolga Karel ile Sarah Scotti'nin Mia adında bir de bebekleri var.

Sarah Scotti ve Tolga Karel'in Mia isminde bir de kızları bulunuyor.
Sarah Scotti ve Tolga Karel'in Mia isminde bir de kızları bulunuyor.

Bir döneme damgasını vurmuş, milyonları ekran başına kilitleyen Yaprak Dökümü dizisinde asıl şöhretine kavuşan Karel, daha sonrasında da büyük projelerde yer alma fırsatı yakaladı.

Tolga Karel'in asıl ününe kavuşmasını sağlayan dizi, Yaprak Dökümü.
Tolga Karel'in asıl ününe kavuşmasını sağlayan dizi, Yaprak Dökümü.

Karel, bir çok dizide oyunculuk yaptıktan sonra 2014 yılında, fenomen haline gelen yarışma programı Survivor'da yarışmacı olarak boy gösterdi.

Survivor 2014, Tolga Karel.
Survivor 2014, Tolga Karel.

Tolga Karel Kimdir?

Asıl Adı Tolga Önce olan Tolga Karel, 12 Ekim 1978'de Aydın'da doğdu. Karel'in kökeninin ise Selçuklu Aydın Oğulları yörüklerine dayandığı biliniyor.

Lise öğrenimini Acıbadem İstek Vakfı'nda tamamlayan Karel, Paris Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu ve Sinema ve Tiyatro eleştirmenliği yüksek lisansını tamamladı.

Bulgaristan'da yapılan Best Model of The World yarışmasında ikinci olan Karel, oyuncu ve modelliğin yanı sıra şarkı sözü yazarlığı da yapıyor.

Asuman Krause, Özcan Deniz, Ebru Gündeş , Hülya Avşar, Nalan, Ebru Yaşar, Petek Dinçöz, Zeynep Mansur, Hande Yener gibi kişilere şarkı sözü ve bestesi yapan Karel, özel gecelerde sunuculuk da yapıyor. Bunların yanı sıra profesyonel olarak fotoğrafla da ilgilenen Karel, birçok ünlü ismin fotoğrafını çekti.

Oynadığı Diziler

2012 - Kanıt

2011 - 2012 - Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam

2006 - 2010 - Yaprak Dökümü

2006 - Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelenler

2005 - Ödünç Hayat

2000 - Evdeki Yabancı

Oynadığı Filmler

2008 - Cin Geçidi

2007 - Dövme

2001-tv filmi - Şeytan Çıkmazı

2000-tv filmi - Aşkın Bedeli

1999-tv filmi -Gece Şahinleri

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >