Tophane Çeşmesi'nin taş tekneleri soğuktan korunmak isteyen evsizlerin yatağı oldu

Evsizler Tophane Çeşmesi'nin taş teknelerinde soğuktan korunmaya çalışıyor.
Evsizler Tophane Çeşmesi'nin taş teknelerinde soğuktan korunmaya çalışıyor.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Tophane Parkı'nda bulunan tarihi Tophane Çeşmesi'nin taş tekneleri soğuktan korunmak isteyen evsizlerin uğrak yeri oldu.

Soğuk havanın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte özellikle parklar, tarihi yapıtlar ve terk edilmiş mahzenler dışarıda kalan evsizlerin uğrak yeri oluyor.

İstanbul Beyoğlu’nda Meclis-i Mebusan Caddesi üzerindeki Kılıç Ali Paşa Camii'nin hemen yanında bulunan tarihi Tophane Çeşmesi de sokakta kalanların tercih ettikleri yerler arasında. Çeşmenin çevresindeki taş teknelerin içinde yatan evsizler, üzerine serdikleri battaniye, halı ve naylonlarla soğuktan korunmaya çalışıyor.

İşe gitmek için parktan geçen Ramazan Çakmak sokakta yatan evsizler için belediyenin önlem alması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

  • “Havalar soğuk aslında evi olanlar için bir nebze ısınma, barınma problemi ortadan kalkıyor ama evi olmayanlar ya da gidecek bir yeri olmayanlar için bir sorun bu. Bu soğukta dışarıda yatan insanlar var. Geçen sene hatırlarsanız burada donarak ölen bir insan olmuştu. O yüzden yine aynı olay olmaması için belediyenin önlemlerini alması gerekiyor. Sürekli dışarıda yatanlarla karşılaşıyorum. Bunların önemlerinin alınması lazım. Öldükten sonra insanlar bunlara üzülüyor ama ölmeden önce de önlem alınabilir diye düşünüyorum"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >