Tosun Paşa filmindeki sır yıllar sonra ortaya çıktı

​Tosun Paşa filmindeki sır yıllar sonra ortaya çıktı
​Tosun Paşa filmindeki sır yıllar sonra ortaya çıktı

Akil Öztuna'nın set kazası sebebiyle vefat ettiği ortaya çıktı.

1977 yılında vizyona giren ve Kartal Tibet'in ilk kez yönetmenlik yaptığı bir film olan Tosun Paşa ile ilgili yıllar sonra bir gerçek ortaya çıktı.

Filmin ana karakterlerinden birini oynayan sanatçı Zihni Göktay, verdiği bir röportajda filmde kayınpederini oynayan Akif Öztuna'nın set kazası sebebiyle vefat ettiğini itiraf etmiş.

Film de hikaye gereği; aldığı darbeden sonra hafızasını yitiren Akil Öztuna gerçekten de deve üzerinde yapılan bir çekim sırasında düşerek hastahaneye kaldırılmış ve iç kanama sebebiyle vefat etmiş.

Filmin çekimlerinin aksamaması için Öztuna'nın tedavisine ara verilmesi bile istenmiş fakat Öztuna'nın çocukları buna izin vermemiş.

Bu sebeple de Öztuna filmin belirli bir kısmından sonra hiç gözükmemiş. Göktay ona dönemi şöyle anlatıyor:

“Tosun Paşa 35 mm ile çekildi. Kartal Tibet'in de ilk rejisiydi. Güreş yarışları, yumurta yarışları, çuval yarışları vardı. 27 iş günü çalıştık. Ne kadar prova yapsak da yapsak bir kere de çekilemiyordu tabi. 35'lik film de karaborsaydı o dönem, çok pahalıydı. Bir kere de olmayınca Kartal Abi çok sinirleniyordu çünkü o da Ertem Eğilmez'e hesap veriyordu. Aytaç Öztuna'nın babası Akil Öztuna vardı. Adile Naşit'in kardeşini oynuyordu. Kemerburgaz'ın çölünde deveden düştü, iç kanama geçirip öldü. Akil Öztuna ölmeden önce ilk yardım hastanesinde hasta yatağında bağladılar filmi. Aman bir boşluk olmasın, montajda bir şey olmasın diye”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >