Tosuncuk yeniden hakim karşısında: İnanmadığım hayale kimseyi inandırmadım

Mehmet Aydın
Mehmet Aydın

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu oldukları gerekçesiyle tutuklanan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ile kardeşi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. ''İnanmadığım hiçbir hayale kimseyi inandırmadım'' diyen Aydın, şirketin üzerine kayıtlı 70 aracın satılarak mağdurların ana para zararının giderilebileceğini söyledi. Mahkeme heyeti, Mehmet Aydın ve ağabeyinin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi Fatih Aydın yeniden hakim karşısına çıktı. Mehmet ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

"İnanmadığım hayale kimseyi inandırmadım"

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada söz alan Mehmet Aydın, "Ben inanmadığım hiçbir hayale kimseyi inandırmadım, kimseyi kandırmadım. Kar ve zarar olabileceğini söyledim. Katılımcılar da bu riski göze aldılar" dedi.

"Şirkete ait araçlar satılarak zarar karşılanabilir"

Aydın, "Şirketimin üzerine kayıtlı 70 araç satılarak, mağdurların ana para zararı giderilebilir" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Mehmet ve Fatih Aydın’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, bilirkişi raporunun beklenmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >