Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı

Fatih Aydın
Fatih Aydın

Emniyette susma hakkını kullanarak ifade vermeyen Çiftlikbank davası sanığı Fatih Aydın'ın işlemleri tamamlandı. Aydın, Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.Ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. 5 saat süren ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Aydın, Barodan atanan avukatı eşliğinde 11.30 sıralarında savcılıkta ifade vermeye başladı. Aydın'ın ifade vermesi yaklaşık 5 saat sürdü.

"Söz sahibi değildim, şarküteride çalışıyordum"

Fatih Aydın'ın savcılık ifadesinde Çiftlik Bank organizasyonunun oyunu ve şirketinde hiçbir zaman söz sahibi olmadığını, sadece şarküteride maaş karşılığı görevi olduğunu söylediği öğrenildi. Fatih Aydın, işlerin gelişmesinden sonra Mehmet Aydın'ın kendisine yurt dışında daha çok para kazanmayı teklif ettiğini, bu sebeple yurt dışına çıktığını ve hakkında soruşturmalar başlayınca da Türkiye'ye geri dönmediğini beyan ettiğini öğrenildi.

Fatih Aydın'ın ifadesinde kardeşi Mehmet Aydın'la çok iyi ilişkilerinin olmadığını, kardeşinin formalite gereği kendisini şirkete ortak yaptığını ve şirkette önemli bir görev vermediğini öne sürdüğü bilgisi edinildi. Fatih Aydın şirkette maaş karşılığı getir-götür işlerini de yaptığını kaydederek şirketteki etkili isimlerin başkaları olduğunu söyledi.

Tutuklandı

Aydın ifade vermesinin ardından "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerin dolandırıcılığı", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Çiftlik Bank soruşturması ve davalarının iki numaralı sanığı Fatih Aydın, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >