Tozdan elektrik enerjisi üretildi

Elektrik enerjisi.
Elektrik enerjisi.

ABD ordusunun daha hafif ekipmanlarla hareket etmesi amaçlanarak geliştirilen teknolojiyle yedek bataryaların yükünden kurtulmak isteniyor. Bu istek doğrultusunda bilim insanları, suyla temas etmesi halinde yüksek miktarda enerji üreten bir toz geliştirdiklerini açıkladı.

Akıllı telefon ve tablet gibi gereçler hayatımızın tam merkezine oturmuşken bu mobil cihazların son zamanlarda en aktif şekilde kullanıldığı alanlardan biri de hiç şüphesiz silahlı kuvvetler yani ordu oldu. Askeri personelin daha kolay çalışabilmesi için elverişli zemini oluşturmayı sağlayan mobil cihazların en büyük handikabı pili tükendiğinde çalışmadığı için taşınmak zorunda kalınan yedek batarya ve güç kaynakları…

ABD ordusunda çalışan uzmanlar, pillerin oluşturduğu yükü aşağı çekmek için ortaya koydukları araştırmalarda, kullandıkları deneysel malzemelerden birinin suyla temas halinde olduğunda oldukça yüksek miktarda enerji ürettiğini belirledi. Ubergizmo'ya göre ABD'nin Maryland eyalatinde bulunan ABD Kara Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı'nda görevli uzmanlar, nanogalvanik alüminyum bazlı bir tozu su ile karıştırdıklarında, su üzerinde kabarcıklar oluştuğunu fark ederek daha detaylı bir inceleme yapmaya başladılar.

Araştırmacılar, oldukça derinlikli bir analiz sonrasında ortaya çıkan reaksiyonun, suyun oksijen ve hidrojen elementlerinin birbirinden ayrılmasına neden olan bir hidroliz sonucu gerçekleştiğini tespit ettiler. Eser miktarda suyla karıştırılan tozun uzaktan kumandayla kontrol edilen oyuncak bir tankı çalıştırabildiği ifade ediliyor. Bu oldukça mühim gelişme sayesinde 1 kilogram ağırlığındaki bir tozla, 3 dakika içerisinde 220 kilovat enerji üretilebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >