Trafik denetimindeki helikopteri çeken sürücüye ceza kesildi

İki saat denetim yapan helikopterden 15 sürücüye ceza kesildi
İki saat denetim yapan helikopterden 15 sürücüye ceza kesildi

Helikopter destekli trafik denetimlerinde bir sürücünün, elindeki telefonla helikopteri görüntülemeye çalıştığı tespit edildi. Sürücüye, seyir halinde telefon kullandığı için 314 lira ceza verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ile Trafik Başkanlığı koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince, trafik güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek kazaların önüne geçilebilmesi için helikopter destekli denetim gerçekleştirildi.

Trafik akışının güvenli şekilde sağlanması için yapılan denetimi, DHA ekibi de helikopterden takip etti. Trafiğin yoğun olduğu Eskişehir ile Konya yolları güzergahında araçlar havadan helikopterle takip edildi. Kural ihlali yapan sürücüler helikopter kamerasıyla tespit edilerek, güzergahta uygulama noktalarında önlem alan polis ekiplerine bildirildi.

Helikopteri çekerken kameraya yakalandı
Helikopteri çekerken kameraya yakalandı

İki saatte 15 sürücüye ceza kesildi

Uygulama noktalarında durdurulan sürücülere işlem yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren denetimde 15 sürücüye 'emniyet kemeri takmamak', 'seyir halindeyken telefonla konuşmak', 'şerit ihlali yapmak' gibi nedenlerle para cezası uygulandı.

Helikopteri çekerken yakalandı

Denetim sırasında cep telefonu ile havadan trafik denetimi yapan helikopteri görüntülemeye çalışan otomobilin sürücüsü de tespit edildi.

Helikopter kamerası ile bir eli direksiyonda diğer elinde telefon bulunurken fotoğrafı çekilen sürücü, uygulama noktasındaki polis ekibine bildirildi. Polisin durdurduğu 34 EBC 998 plakalı otomobilin sürücüsüne 'seyir halinde telefon kullanmak'tan 314 lira para cezası kesildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >