TRT özelleştiriliyor mu?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şunun üstüne basa basa söylemek lazım; bir özel bütçeli idare kendisi talep etmediği sürece, Özelleştirme Yüksek Kurulu resen herhangi bir şekilde özelleştirme uygulaması yapamayacak." dedi.

Ağbal, AA muhabirine, AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde, bugün gazetelerde yer alan "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun tasarısıyla 100'den fazla kurumun, varlıklarının ve ticari hisselerinin özelleştirme idaresine devredilmesi ve bu şekilde özelleştirme yolunun açılması" iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Komisyonda cuma günü görüşmeleri tamamlanan torba yasanın bulunduğunu hatırlatan Ağbal, buradaki düzenlemelerden birisinin de Özelleştirme İdaresinin yaptığı özelleştirmenin kapsamını genişleten bir uygulama olduğunu söyledi. Konuya ilişkin CHP'nin eleştirisi hatırlatılan Ağbal, "Birtakım kurumlardan bahsediliyor, TRT, Atatürk Orman Çiftliği arazisi gibi. Örneğin TRT özelleşecek mi sorusu geliyor akla" şeklinde soru üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hiçbir şekilde TRT'nin bu şekilde özelleştirilmesi diye bir plan ve program yok. Bu düzenleme hiçbir şekilde herhangi bir özel bütçeli kuruluşun kendisinin özelleştirilmesini amaçlamamaktadır, madde metni buna zaten imkan vermemektedir" diye konuştu. Herhangi bir kamu kurumunun veya bir kamu kurumunun sahip olduğu bir varlığın bu şekilde elden çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirten Ağbal," 'Hiçbir şekilde TRT'nin bu şekilde özelleştirilmesi' diye bir plan ve program yok. Özel bütçeli idareler değil, bunların sahip olduğu az sayıda ticari hisse senedi şeklinde belki varlıkları var ama daha çok da ekonomiye kazandırılabilecek taşınmaz cinsi olan varlıkları var. Bu düzenleme hiçbir şekilde herhangi bir özel bütçeli kuruluşun kendisinin özelleştirilmesini amaçlamamaktadır, madde metni buna zaten imkan vermemektedir." şeklinde konuştu.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >