TRT World'ün 'Organ Mafyası' dosyası Emmy ödüllerine aday gösterildi

Türk televizyonculuğunun Dünya markası TRT World, Ortadoğu'da açığa çıkan insanlık dışı organ ticaretini gözler önüne seren "Sessiz Ölüm" adlı belgeselle, Emmy'de "Güncel Haber Programı" kategorisinde ödüle aday gösterildi.

Türkiye'nin ilk İngilizce yayın yapan haber kanalı olan ve Türk televizyonculuğu alanında bir Dünya markası olan TRT World, televizyon dünyasının Oscar'ı olarak bilinen Emmy ödüllerinde aday gösterildi.

TRT World'ten yapılan açıklamaya göre: Kanalın ödüllü belgesel serisi Off the Grid'in geçen yıl yayınlanan ve Ortadoğu'da açığa çıkan insanlık dışı organ ticaretini gözler önüne seren "Sessiz Ölüm" adlı bölümü, bu yılki Emmy'de "Güncel Haber Programı" kategorisinde ödüle aday gösterildi.

Sessiz Ölüm belgeseli
Sessiz Ölüm belgeseli

Kanal, bu kategoride dünyanın en prestijli haber kanalları tarafından yayınlanan 7 farklı yapımla ödül için yarışacak.

Ödül, 1 Ekim'de New York'ta sahibini bulacak

Emmy Ödülleri
Emmy Ödülleri

"Sessiz Ölüm" belgeseli, geçtiğimiz Haziran ayında İtalya'da düzenlenen Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Ödülünü kazanmıştı.

Tören, 1 Ekim'de New York'ta düzenlenecek. Tören, Digiturk 1. kanaldan yayınlanıyor.

Sessiz Ölüm'ün konusu

Sessiz Ölüm belgeseli
Sessiz Ölüm belgeseli

Belgeselde, ailelerine bir lokma ekmek götürme umuduyla organlarını satan mültecilerin yaşadıkları zor durum, hem mağdurların hem de insan tüccarlarının ağzından anlatılıyor.

Bu başarı ilk değil

Cerablus belgeseli
Cerablus belgeseli

TRT World, daha önce de TSK'nın Suriye'de terör örgütü DEAŞ'tan temizlediği bölgedeki yaşamı belgeselleştirdiği Cerablus belgeseliyle Dubai'de düzenlenen BroadcastPro Ortadoğu Ödülleri töreninde ''En İyi Yapım'' ödülüne layık görülmüştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >