Trump ırkçılık suçlamalarına Twitter'dan cevap verdi

Oval Ofis
Oval Ofis

Oval Ofiste bir toplantı esnasında Haiti, El Salvador ve Afrika ülkeleri için ırkçı ifadeler kullanan Trump demokratları suçladı.

Trump Pazar günü attığı bir dizi tweet ile Demokratları göçmenlik ve kaynak tartışmalarında ordu için gerekli olan parayı almaya çalışmakla suçladı.

ABD Başkanı Donald Trump yaklaşık 800 bin göçmenin sınır dışı edilmesini engelleyen ve DACA olarak bilinen programın muhtemelen öldüğünü belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Washington Post gazetesi, Trump'ın Oval Ofisteki görüşmede bazı Kongre üyelerine hitaben, "Bu bok çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?" dediğini yazmıştı.

Trump’ın konuyla ilgili Beyaz Saray’daki bir toplantı sırasında Haiti, El Salvador ve Afrika ülkeleri için ırkçı olarak nitelenen ifadeler kullanması hem ulusal hem de uluslararası tepkilere neden olmuştu.

Geçen hafta Başkan Donald Trump, kendisine 3 Cumhuriyetçi ve 3 Demokrat senatör tarafından sunulan DACA’nın uzatılması önerisini reddetmişti.

Çocukken anne babaları tarafından Amerika’ya getirilen yaklaşık 800 bin göçmeni koruyan programın geleceği Washington’daki en önemli gündem maddelerinden biri. Konu Beyaz Saray ve Kongre arasında müzakere ediliyor.

Senatörler Meksika'yla sınır güvenliğini sağlanması için kaynak artırımı da dahil bir dizi göçmenlik politikalarının değişmesi önerisinde de bulunmuştu.

Trump, “Başkan olarak ülkeye gelen insanların bize güçlü ve yeniden büyük olma konusunda yardımcı olmasını isterim” dedi, bunun liyakate dayanması gerektiğini belirtti. Trump “daha fazla piyango yok” ifadesini de kullandı.

Trump, diğer ülkelerin Amerika’ya muhtemel teröristleri ve en az eğitim almış olanları gönderdiğini iddia ediyor.

Trump geçen yıl DACA programını sona erdirmiş ancak sınır dışı edilmeleri erteleyerek Kongre’den 5 Mart’a kadar konuyla ilgili bir karara varmasını istemişti.

DACA programı eski Başkan Barack Obama tarafından yürürlüğe konmuştu.

California’da bir mahkeme DACA programını şu anda durdurmama kararı almıştı.

Cumartesi günü de yönetim program çerçevesinde genç göçmenlerin sınır dışı edilmesini önleyen korumanın yenilenmesi için başvuruları kabul edeceğini kaydetmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >