Trump: Koronavirüs aşısı ABD'de ücretsiz dağıtılacak

Donald Trump
Donald Trump

ABD Başkanı Trump, "Pfizer'in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı ve bu bilimsel atılım için dünya liderlerinden tebrikler aldım" diyerek, aşının New York hariç tüm eyaletlere Nisan ayı itibariyle ücretsiz olarak dağıtılacağı sözünü verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Pfizer'ın duyurduğu koronavirüs aşısına ve ülkedeki salgınla ilgili duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Pfizer'in koronavirüs aşısı hakkında söyledikleri beklentileri aştı ve bu bilimsel atılım için dünya liderlerinden tebrikler aldım" diyen Trump, aşının, New York Valisi Andrew Cuomo'nun yönetimin aşı dağıtım planına yönelik eleştirileri sonrasında nisan ayından itibaren New York hariç tüm eyaletlere 'rekor bir sürede' dağıtılacağını dile getirdi.

"Aşı ücretsiz dağıtılacak"

Trump, "Yönetimim aşının dağıtımını koordine edecek ve umuyorum ki aşı hızlı bir şekilde onay alacak" ifadelerini kullandı.

  • Öte yandan Trump, aşının yurttaşlara ücretsiz bir şekilde sunulacağı bilgisini verereek, yönetimine 1.95 milyar dolarlık yatırımı için teşekkür etti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >