Trump, medyaya sızan günlük programına ilişkin açıklama yaptı

ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'daki günlük programının yaklaşık yüzde 60'ını kendisine ayırdığıyla ilgili haberlere yönelik açıklama yaptı. Trump, "Yürütme Mesaisi terimi kullanıldığında dinlendiğim değil çalıştığım anlamına gelir.” dedi.

Geçtiğimiz günlere Beyaz Saray’daki bir çalışan tarafından ABD medyasına sızdırıldığı iddia edilen Başkan Donald Trump’ın günlük programı ülkede tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Program dahilinde Trump'ın Beyaz Saray'da bulunmasına rağmen ofis dışında olduğu, yani çalışmadığı saatlere çevresindekilerin 'executive time' demesi, epeydir espri konusu haline geldi.

“Beyaz Saray'ın ikamet kısmında yaklaşık 5 saat geçiriyor”

Geçen yıl Trump'ın 'yürütme mesaisi' de denilebilecek 'executive time' içinde Fox News kanalını izleyip telefon etmek ve tweet atmakla vakit geçirdiğini dünyaya duyuran Axios, bu yıl da Trump'ın son 3 ayı kapsayan günlük programını yayımladı.

  • Buna göre her gün 08.00-11.00 saatlerinde Oval Ofis'te günlük brifinglere katılması gereken Trump, 06.00 civarında kalkmasına rağmen 11.00'e kadar ofise gelmiyor. Yani 'yürütme mesaisi' adı altında her sabah Beyaz Saray'ın ikamet kısmında yaklaşık 5 saat geçiriyor.

'Tembel başkan' diye alay konusu haline gelen Trump, 'yürütme mesaisine' (executive time) Twitter hesabından açıklık getirdi.

  • "Medya benim çalışma programımı elde etmiş. Bu çok kolay bir iş, ama olumsuz değil olumlu haber yapılması gerekirdi. Yürütme Mesaisi terimi kullanıldığında genelde ben çalışıyorum demektir, dinleniyor değil. Muhtemelen belki de eski Başkanların neredeyse hepsinden daha fazla çalışıyorum."

Trump, göreve başladığı döneme ilişkin şu ifadelerde bulundu:

  • "Gerçek şu ki, Başkanlığı devraldığımda Ülkemiz karmaşa halindeydi. Tükenmiş Ordu, Bitmeyen Savaşlar, Kuzey Kore ile Savaş tehlikesi, Yüksek Vergiler ve çok fazla sayıda Düzenleme, Sınır, Göç ve Sağlık Sistemi sorunları ve daha nicesi. Uzun saatler çalışmaktan başka seçeneğim yoktu."

ABD Başkanı'na halk desteğinin yüzde 50'de seyrettiğine dair Rasmussen anketini retweetleyerek "Çok çalışmanın sonucu, teşekkür" mesajını paylaşan Trump :"Benden daha çok çalışan başkan olmadı (miras aldığım kargaşayı temizliyorum)!" ifadesini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >