Trump mitingde konuştu: 4 yıl seçileceğiz, belki bir 4 yıl daha isteriz

ABD Başkanı Trump'ın Nevada mitinginin COVID-19'a rağmen kapalı bir salonda ve oldukça kalabalık geçmesi tepki çekti
ABD Başkanı Trump'ın Nevada mitinginin COVID-19'a rağmen kapalı bir salonda ve oldukça kalabalık geçmesi tepki çekti

ABD Başkanı Donald Trump kapalı ve oldukça kapalı bir salonda gerçekleşen Nevada mitingde ilginç açıklamalarda bulundu. ABD'de başkanlık süresi en fazla iki dönem olmasına rağmen üçüncü dönemi işaret ederek, "Belki bir 4 yıl daha isteriz" dedi. Trump Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesine de değindi.

ABD Başkanı ve 3 Kasım'daki başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Nevada eyaletinde birkaç farklı noktada seçim mitingi yaptı.

Trump'tan üçüncü dönem mesajı

Seçimi kazanırsa 4 yıl daha başkanlık koltuğuna oturacak olan Trump, Henderson şehrindeki konuşmasında "Belki sonra 4 yıl daha isteriz" dedi.

51 gün sonra Nevada'yı kazanacağız. Beyaz Saray'da da 4 yıl daha kazanacağız. Bu 4 yıldan sonra da belki bir 4 yıl daha isteriz. Bundan sonrasını da müzakere edeceğiz değil mi?

Başkanlık süresi en fazla iki dönem

ABD'de bir kişi en fazla 4 yıl için ve en fazla iki kez başkan seçilebiliyor.

Trump, 2016'daki başkanlık seçimini kazanmıştı. Bir kez daha seçilirse bu, son dönemi olacak.

'Polis öldürmenin cezası idam olmalı'

BBC Türkçe'nin haberine göre, Las Vegas'taki konuşması sırasında da Trump, "Bir polis memurunu öldürürseniz idam cezası almalısınız" dedi. Pazar günü ABD'nin Los Angeles kentinde, tuzağa düşürüldükleri açıklanan iki polis memuru silahla vurularak ağır yaralanmıştı.

Nobel adaylığına da değindi

Trump, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini de hatırlattı:

"Başkanınızı geçen hafta içinde iki farklı konuyla ilgili Nobel Ödülü'ne aday gösterdiler."

  • Trump, aşırı sağ görüşlü Norveçli politikacı Christian Tybring-Gjedde tarafından İsrail-BAE ve İsrail-Bahreyn ilişkilerinin normalleşmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >