Trump Muhammed Ali hakkında açıklama yaptı

Trump, Muhammed Ali
Trump, Muhammed Ali

ABD başkanı Donald Trump, efsanevi boksör Muhammed Ali'yi 'affedebileceğini' açıkladı. Trump'ın dünya tarihinin gördüğü en önemli şahsiyetlerden biri olan Muhammed Ali'yi 'affedeceğini' açıklaması şaşkınlık yarattı.

Donald Trump, son günlerde başkanlık yetkisini kullanarak bazı isimleri affettiğini ayrıca elinde bulunan 3 bin kişilik liste bulunduğunu söyledi. Listede bulunan dünyanın gelmiş geçmiş en iyi boksörleri arasında gösterilen efsanevi boksör Muhammed Ali'yi de 'affedeceğini' açıkladı.

Trump, "Muhammed Ali hakkında düşünüyorum; onun ve başkalarının affedilmesi noktasında çok ciddi şekilde düşünüyorum. Af yetkisinin olması bir başkan için iyi bir şey." dedi.

Muhammed Ali Vietnam
Muhammed Ali Vietnam

Muhammed Ali, ABD'nin Vietnam'ı işgal girişimine katılmayarak onurlu bir duruş sergilemiş bunun üzerine 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak ABD Yüksek Mahkemesi kararı bozmuştu. Muhammed Ali'nin bu onurlu duruşu tüm dünya tarafından takdir toplamış ayrıca ABD'ye yönelik tepkilerin artmasına neden olmuştu.

ABD başkanı Trump'ın, boksörlüğünün yanında Müslümanların kalbinde önemli bir yeri olan Muhammed Ali'yi gündeme getirerek Müslümanların ABD'ye yönelik tepkilerini yumuşatmaya çalıştığı düşünülüyor.

Muhammed Ali mahkeme
Muhammed Ali mahkeme

Muhammed Ali hapis cezası aldığında mahkemenin kendisi hakkında verdiği karar için 'Hükümet doğru olduğunu düşündüğü şeyi yaptı, ben de...' diyerek ilkeli çizgisinden vazgeçmeyeceğini belirtmişti.

Muhammed Ali protesto
Muhammed Ali protesto

2016'da hayatını kaybeden Muhammed Ali, ABD başkanı Donald Trump'ın bu açıklamasını duysaydı muhtemelen sadece daha önce söylediği şu sözleri tekrar edecekti:

'Ben zaten Amerika'yım. Alışın bana. Siyah, öz güvenli, kendinden emin... Bu benim adım, benim dinim, benim amaçlarım, sizin değil.'

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >