Trump, önerdiği ilaç konusunda ısrarcı: Doktorunuzu danışıp kullanın

Donald Trump
Donald Trump

ABD Başkanı Trump, koronavirüsten korunmak için kullanmaya başladığını açıkladığı 'hidroksiklorokin' isimli ilaca ilişkin, "Ben bu ilacın ek bir koruma sağladığına inanıyorum ama tabii kullanmak için doktorunuza danışın" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Senato'daki Cumhuriyetçi Senatörler ile katıldığı öğle yemeğinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Trump'a ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA), kalbe ve diğer organlara zararının olabileceğini açıklamasına rağmen neden hala Covid-19'a karşı 'hidroksiklorokin' isimli sıtma ilacını kullandığı soruldu.


"Bu ilacın ek koruma sağladığına inanıyorum"

İlacın zararlarına ilişkin açıklamanın kendisine düşman kişilerce yapıldığını savunan Trump, "Ancak İtalya, Fransa ve diğer ülkelerden gelen haberlere bakarsanız durum tam tersi. Birçok sağlık çalışanımız da bu ilacı hastalar üzerinde uyguluyor. Ben bu ilacın ek bir koruma sağladığına inanıyorum ama tabii kullanmak için doktorunuza danışın" diye konuştu.

"Uzmanlarımızın üzerinde çalıştığı tedaviler aşıdan daha önemli"

ABD merkezli birçok şirketin de Covid-19 tedavisi geliştirilmesi konusunda çalıştığına dikkati çeken Trump, "Bence şu anda uzmanlarımızın üzerinde çalıştığı Covid-19 tedavileri aşıdan daha önemli" görüşünü paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >