Trump'ın düzenlediği seremoniye katılan 6 kişi koronavirüse yakalandı

Donald Trump, Coney Barrett
Donald Trump, Coney Barrett

ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Ruth Bader Ginsburg’un yaşamını yitirmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump, 29 Eylül’de, Beyaz Saray’daki Gül Bahçesi’nde Amy Coney Barrett’i ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı adayı olarak gösterdi. Söz konusu adaylığın açıklandığı seremoniye katılan 6 kişide koronavirüs tespit edildiği duyuruldu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Yargıç Amy Coney Barrett’i ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı olarak aday gösterdiği seremoniye katılan 6 kişinin koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı.

Seremonide maske takmadılar

İlk olarak Utah eyaleti Senatörü Mike Lee, sosyal medya hesabından koronavirüse yakalandığını duyurdu. Ardından, Notre Dame Üniversitesi Başkanı John Jenkins, koronavirüse yakalandığını duyurdu. Diğer kişilerin henüz kimlikleri açıklanmazken; ABD medyası, seremonide ziyaretçilerin maske takmadıklarını vurguladı.

Seremonide kimse maske takmamıştı
Seremonide kimse maske takmamıştı

Seçim danışmanı da koronavirüse yakalandı

Koronavirüse yakalandıktan sonra tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı belirtilen ABD Başkanı Trump’ın Seçim Kampanyası Danışmanı Bill Stepien’ın da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Trump, Barrett’i ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı adayı olarak gösterdi
Trump, Barrett’i ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı adayı olarak gösterdi

Çocuklarının testleri negatif çıktı

  • ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından oğlu Barron Trump, kızı Ivanka Trump ve Jared Kushner’in test sonuçlarının negatif çıktığı açıklandı.
  • ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yakın çevresindeki herkese test yapıldığı bildirildi. Trump’ın oğlu Barron Trump’ın, kızı Ivanka Trump’ın ve Ivanka’nın eşi Jared Kushner’in testlerinin negatif çıktığı duyuruldu. Kushner ve Ivanka, ABD Başkanı Trump’a en yakın isimler olarak biliniyor ve aynı zamanda Trump yönetiminde danışmanlık yapıyorlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >