Trump'ın sözcüsü: O rahat bir nefes aldı, çok mutlu

Donald Trump - Arşiv
Donald Trump - Arşiv

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Sözcüsü Miller, sosyal medya hesapları kapalı olduğu için 'nefret söylemine maruz kalmayan' Trump'ın hayatından gayet mutlu olduğunu ve rahat bir nefes aldığını belirtti.

20 Ocak'ta görevini başkan Joe Biden'a devreden, ABD'nin eski başkanı Donald Trump, sosyal medya hesaplarının da askıya alınmasıyla sessizliğini koruyor.

Trump'ın sözcüsü Jason Miller ise verdiği röportajda 'Trump hayatından gayet mutlu, rahat bir nefes aldı' açıklamasında bulundu.

Eski başkan Donald Trump'ın sözcülüğünü yapan Jason Miller, The Sunday Times'a verdiği röportajda Trump hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

'Nefret söylemlerine maruz kalmamak iyi'


Eski Başkan Trump'ın öncekinden çok daha mutlu hissettiğini aktaran Miller, "Trump, sosyal medyada olmamak ve nefret söylemlerine maruz kalmamanın aslında çok iyi olduğunu söylüyor. Bu Melania Trump'ın hoşuna giden bir şey oldu. Melania, eşi Trump'ın çok daha mutlu olduğunu ve keyifli olduğunu söyledi" dedi.

Miller, "Başkan ayrılırken çok iyi bir ruh hali içindeydi ve ailesiyle duygusal anlar yaşadı. Yıllardır ilk kez başkanın gerçekten rahatlamış olduğunu gördüm. ABD tarihinde sadece 45 kişi dünyanın omuzlarında olmasının nasıl bir şey olduğunu tecrübe etti ve dört yıldır ilk kez her şeyin sorumluluğun onda olmadığını bilerek rahat nefes aldı" ifadelerini kullandı.

'Azledilmesi mümkün değil'


Trump azledilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Miller, "O beraat edecek. Suçlu olmasını gerektirecek gerçek bir senaryo yok. Başkanın 6 Ocak'taki şiddet eylemlerini korkunç bulduğunu düşündüğünü biliyorum, bundan tiksindi. Şiddet eylemlerine katılan herkes mutlaka yargılanmalıdır. Başkan, kanun ve düzenin savunucusudur. Bu tür davranışlara göz yumacağını düşünmek için kafanız oldukça kalın olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >