Trump'tan İran'a bir yaptırım tehdidi daha

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit mesajları...

ABD Başkanı Trump, "İran liderlerinin tehdit etmeyi bırakmaları gerekiyor. İran, dünyanın bir numaralı terör sponsoru olmaktan başka, Suriye ve Yemen'deki savaşın sponsorluğunu yapmaktadır. İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına kesinlikle izin veremeyiz" dedi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Trump, İran'ın nükleer silaha sahip olmasına izin veremeyeceklerini belirterek "İran yönetimine yaptırımları şiddetlendireceğiz" dedi.

"İran'a karşı güçlü bir pozisyondayız"

İran'a karşı güçlü bir pozisyonda olduklarını iddia eden ABD Başkanı Donald Trump, "Çok iyi gidiyoruz diye düşünüyorum. İran'la neler olacak bekleyip görelim, ancak İran'a karşı güçlü bir pozisyonda olduğumuzu söyleyebilirim. Onlar da bir şeyler yapacak, yapacakları şeyin onlar için akıllı bir şey olacağını düşünüyorum" dedi.

"Dünyanın önündeki en büyük tehlike İran rejimidir."
"Dünyanın önündeki en büyük tehlike İran rejimidir."

"İran dünyanın bir numaralı terör sponsorudur"

Dünyanın önündeki en büyük tehlikenin İran rejimi olduğunu söyleyen Trump, "Dünyanın 1 numaralı terör sponsoru olmaktan başka, Suriye ve Yemen'deki savaşın sponsorluğunu yapmaktadırlar. İran'ın nükleer silahlara sahip olmasına kesinlikle izin veremeyiz. İran'la yapılan nükleer anlaşma balistik füzeleri kapsamıyordu.Anlaşmadan çekildikten sonra son derece büyük yaptırımlar getirdik. Rejim, Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yaptığı saldırıdan sonra İran Merkez Bankası'na büyük yaptırımlar uyguladık. Hiçbir ülke İran'ın bu davranışlarını destekleyemez" diye konuştu.

"Tahran yönetimine yaptırımlar şiddetlenecek."
"Tahran yönetimine yaptırımlar şiddetlenecek."

"İran 'ABD'ye ölüm' çığlıkları atıyor"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >