TSK milli tüfekle gücüne güç katmaya devam ediyor: Teslimat 52 bini geçti

Milli imkanlarla gerçekleştirilen MPT-76
Milli imkanlarla gerçekleştirilen MPT-76

Yerli silahlarla güvenlik güçlerinin envanterinin güçlendirilmesi devam ediyor. Milli imkanlarla üretilen MPT-76'nın seri üretimi ve teslimatlar devam ediyor. Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) teslimatı sayısı 52 bini geçti. 42 testi hatasız geçen MPT-76 her koşulda hatasız çalışıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) koordinasyonunda tüm tasarım, geliştirme ve kalifikasyon faaliyetleri milli imkanlarla gerçekleştirilen MPT-76'nın seri üretimi
ve teslimatlar devam ediyor.

Tüfeklerin üretiminde görev alan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ, yakın zamanda yeni teslimatlar yaptı.

Teslimat sayısı 52 bini geçti

Güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan 12 binden fazla MPT-76 ile toplam teslimat sayısı 52 bini aştı. Teslimatı yapılan yeni tüfekler Hava ve Kara Kuvvetleri komutanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğünün kullanımına sunuldu.

Seri üretimi 2016'da başladı

Türk mühendis ve işçisinin ortaya koyduğu MPT-76'nın hazırlık çalışmaları 2014'te tamamlanmıştı. Testlerin ardından silahın seri üretimi 2016'da başladı.

MPT-76 her koşulda sorunsuz çalışıyor

NATO standartları kapsamında soğuk, sıcak, kum, yağmur, çamur gibi ağırlaştırılmış ortamlarda 42 testi hatasız geçen MPT-76, eksi 40 ve 65 derecede, basınçlı su tehdidi altında ve balçıkta bile sorunsuz çalışıyor.

Etkili menzili 600 metreyi buluyor

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >