TSK'nın gözdesi olacak: İşte en iyi keskin nişancı tüfeğimiz MAM-15

MAM-15
MAM-15

Türkiye'nin silah üretim fabrikası MKE tarafından üretilen yerli keskin nişancı tüfeği MAM-15, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda ilk kez tanıtıldı.

Makine Kimya Silah Fabrikası veya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen MAM-15 ilk defa bu fuarda sergilendi.

Ayarlanabilir dipçik ve yanaklığıyla kullanım kolaylığı sunacak

                                    Seri üretime geçmek için gün sayan ve şuan test aşamasında olan tüfek 1700 metre etkili vuruş mesafesine sahip. 
Ayarlanabilir dipçiğe ve yanaklığıyla kullanım kolaylığı sunan tüfeğin tetik kuvveti bile nişancıya özel olarak ayarlanabiliyor.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en iyi keskin nişancı tüfeği olacak MAM-15, dipçikte geri tepmeyi azaltan amortisör sisteme ve atış sırasında tüfeği sabitleyebilmek için dipçik üzerinde 3. bir ayağa sahip.
Ayarlanabilir dipçik ve yanaklığıyla kullanım kolaylığı sunacak Seri üretime geçmek için gün sayan ve şuan test aşamasında olan tüfek 1700 metre etkili vuruş mesafesine sahip. Ayarlanabilir dipçiğe ve yanaklığıyla kullanım kolaylığı sunan tüfeğin tetik kuvveti bile nişancıya özel olarak ayarlanabiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en iyi keskin nişancı tüfeği olacak MAM-15, dipçikte geri tepmeyi azaltan amortisör sisteme ve atış sırasında tüfeği sabitleyebilmek için dipçik üzerinde 3. bir ayağa sahip.
Dağılma oranıyla oldukça iddialı

                                    Aynı klasmandaki tüfeklerden en büyük farkı ise dağılma oranının çok üstün olması. Yaklaşık 1700 metreye kadar etkili olabilen MAM-15'ten atılan bir mermi 1.5 cm çevresine çıkmıyor. Yani art arda atılan 5 merminin sapması ve atılan hedef dışına çıkma ihtimali en fazla 1.5 cm demek oluyor. Bu da harika bir orana denk geldiğini gösteriyor.
Dağılma oranıyla oldukça iddialı Aynı klasmandaki tüfeklerden en büyük farkı ise dağılma oranının çok üstün olması. Yaklaşık 1700 metreye kadar etkili olabilen MAM-15'ten atılan bir mermi 1.5 cm çevresine çıkmıyor. Yani art arda atılan 5 merminin sapması ve atılan hedef dışına çıkma ihtimali en fazla 1.5 cm demek oluyor. Bu da harika bir orana denk geldiğini gösteriyor.
''TSK'nın yeni gözdesi olacak''

                                    Tasarlanan keskin nişancı tüfeklerinin son teknoloji ile donatıldığını ve 2017 sonu itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine gireceğini belirten MKE Silah Fabrikası Ar-Ge Mühendisi Muammer Durmuş, ''Kullanım kolaylığı ve performans bakımından terörle mücadelede TSK’nın yeni gözdeleri olacak'' dedi
''TSK'nın yeni gözdesi olacak'' Tasarlanan keskin nişancı tüfeklerinin son teknoloji ile donatıldığını ve 2017 sonu itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine gireceğini belirten MKE Silah Fabrikası Ar-Ge Mühendisi Muammer Durmuş, ''Kullanım kolaylığı ve performans bakımından terörle mücadelede TSK’nın yeni gözdeleri olacak'' dedi
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >