TSK'ya ait kargo uçağı düşmüştü: RTÜK'ten yayın kuruluşlarına uyarı geldi

TSK'ya ait kargo uçağı düşmüştü: RTÜK'ten yayın kuruluşlarına uyarı geldi​
TSK'ya ait kargo uçağı düşmüştü: RTÜK'ten yayın kuruluşlarına uyarı geldi​

MSB, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmek üzere havalanan TSK'ya ait C130 uçağının düştüğünü duyurdu. Yaşanan olayın ardından RTÜK'ten yayın kuruluşlarına uyarı geldi

illi Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait kargo uçağının düştüğünü duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Azerbaycan'dan ülkemize gelmek üzere havalanan bir C130 kargo uçağımız Gürcistan’da düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına Gürcistan makamları ile koordineli olarak başlanmıştır" denildi.

Kazanın neden gerçekleştiğine ilişkin henüz net bir bilgi bulunmuyor.

RTÜK'ten yayın kuruluşlarına uyarı

Yaşanan olay sonrası RTÜK'ten son dakika uyarısı geldi.

RTÜK Başkanı Mehmet Daniş, yaptığı açıklamada, "Tüm medya kuruluşlarımıza resmî yetkililer dışında yapılan bilgi ve açıklamalara itibar edilmemesi; yalnızca yetkili mercilerin beyanlarının dikkate alınması gerekliliğini önemle hatırlatıyoruz. Bu tür hassas durumlarda yayıncıların, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi kadar, şehitlerimizin ailelerine ve toplumun hassasiyetlerine saygı göstermesi büyük önem taşıdığından kaza kırım anı ve olay yeri görüntülerinin paylaşılmaması hususu önem arz etmektedir" denildi.

Daniş'in açıklaması şöyle:

"Yayıncı Kuruluşlarımızın Dikkatine! Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bir askerî kargo uçağının Gürcistan-Azerbaycan sınırında düştüğü bildirilmiş olup, olayla ilgili resmî soruşturma sürmektedir.

Tüm medya kuruluşlarımıza resmî yetkililer dışında yapılan bilgi ve açıklamalara itibar edilmemesi; yalnızca yetkili mercilerin beyanlarının dikkate alınması gerekliliğini önemle hatırlatıyoruz. Bu tür hassas durumlarda yayıncıların, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi kadar, şehitlerimizin ailelerine ve toplumun hassasiyetlerine saygı göstermesi büyük önem taşıdığından kaza kırım anı ve olay yeri görüntülerinin paylaşılmaması hususu önem arz etmektedir.

RTÜK olarak, kamu düzenini ve toplumsal barışı zedeleyebilecek, bilgi kirliliğine yol açabilecek yayınlara karşı mevzuat çerçevesinde gerekli incelemeler titizlikle yürütülecektir."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >