TSMC, Huawei için yonga seti üretmeyi bırakıyor

Huawei
Huawei

ABD Başkanı Donald Trump, Huawei'ye yönelik yaptırımlarına devam ediyor. Bu kez de TSMC, Huawei'ye yonga seti üretimini sonlandırdı.

Şu anda mevcut siparişler Eylül ortasına kadar teslim edilecek ve sonrasında Huawei'ye yonga üretimi yapılmayacak.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli şirketler arasındaki gerilim devam ediyor. Geçen yıl hayata geçirilen yaptırımlar, ABD'deki şirketlerin Huawei ve ZTE'den ürün almasının önüne geçiyor. Daha doğrusu ABD şirketlerin 'ulusal güvenlik riski' olarak kabul edilen şirketlerden telekomünikasyon ürünleri alması engellenmişti. Son olarak bu karar Mayıs 2021'e kadar uzatıldı. Bu tarihten sonra da yine Huawei ve ZTE'yi baz alan kısıtlama uzatılır mı, göreceğiz.

Yaptırımlarda yeni perde aralanıyor

Bu kez de dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan TSMC, Huawei için yonga seti üretmeyi bırakacağını açıkladı.
Bu kez de dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan TSMC, Huawei için yonga seti üretmeyi bırakacağını açıkladı.

Ancak Çinli şirketlere yaptırımlar bunlarla sınırlı değil. ABD Hükümeti, Huawei'yi köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. Son olarak Çinli şirketin en büyük iş ortaklarından biri olan yonga seti üreticisi TSMC, Huawei ile işbirliğini askıya aldı. Yani alınan kararla birlikte TSMC artık bundan böyle Huawei için yonga seti üretmeyecek. Nikkei Asian Review'in raporuna göre TSMC şu anda Huawei'den aldığı halihazırdaki yonga setleri üretimine devam edecek. Fakat Eylül ortasından itibaren Huawei bazlı tüm siparişler askıya alınacak. Eylül'de son teslimatlar yapıldıktan sonra iki şirket arasındaki üretim bağı askıya alınacak.

Huawei'nin TSMC sonrasındaki durumu henüz belli

TSMC, Huawei telefonlar için tepe seviyede yonga setleri üretiyor. Kirin 990 bunun somut örneklerinden biri. Yani aslında TSMC'nin bu yönde bir karar alıyor olması Huawei'yi çok kötü etkileyecek. Evet; yonga üreten farklı şirketlere geçiş yapılacak ama bu bir anda gerçekleşebilecek bir şey değil. Yani aslında Huawei'nin TSMC sonrasındaki süreciyle alakalı şu anda büyük bir belirsizlik söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >