Tsunami etkisindeki Tonga Bitcoin bağışlarını kabul ediyor

Arşiv
Arşiv

Tonga, ülke bir tsunamiye yol açan devasa bir volkanik şok dalgasının ardından karşı karşıya kalırken, yardım çabalarına yardımcı olmak için Bitcoin bağışlarını kabul ediyor.

Cuma günü, Tonga Krallığı Hunga Tonga-Hunga-Ha’apai yanardağının büyük bir volkanik patlamasının şok dalgasını yaşadı. İlkinden sonra daha fazla patlama meydana geldi ve Tonga’nın ana adası olan Tongatapu vatandaşlarını bir tsunami ile karşı karşıya bıraktı.

Zorlukların ortasında, kripto sahipleri, yardım operasyonlarına yardımcı olmak için Bitcoin (BTC) bağışlama niyetlerini ve sempatilerini dile getirdiler. Twitter kullanıcısı onair_blair çağırdı Bitcoin destekçisi ve eski Tongalı milletvekili Lord Fusitu’a, insanların Tonga’nın yardım fonları için bitcoin bağışlayabileceği bir cüzdan adresi kuracak.

Yolları ve mülkleri kaplayan 1,2 metreye (yaklaşık 4 fit) varan dalgalarla, insanlar kaçmak için daha yüksek yerlere kaçmaya başladı. Yazının yazıldığı sırada herhangi bir can kaybı bildirilmedi. Bununla birlikte, hava ve su kirliliği artık yardım kuruluşları için acil endişelerden bazılarıdır.

Lord Fusitu’a, bir BTC cüzdan adresi ve insanların yardım operasyonlarına yardımcı olmak için fiat bağışlayabilecekleri bir bağlantı ile yanıt verdi. Adres, dünden bu yana toplam 0.10794983 BTC (4.625.29 $) aldı.

2.000 dolar değerinde Bitcoin üretilebilecek

Geçen Cuma günü Lord Fusitu’a, Cointelegraph’a ülkenin finansmanına yardımcı olacak Bitcoin madencilik operasyonlarını güçlendirmek için volkanlardan gelen jeotermal enerjiyi kullanma planlarından bahsetti. Ülkede 21 yanardağ var ve Lord Fusitu’a’ya göre “her yanardağ her zaman 95.000 megavat üretiyor ve çok fazla yedek kalıyor.” Lord, tek bir yanardağın günlük 2.000 dolar değerinde Bitcoin üretebileceğini ve bunun Tonga ailelerine verileceğini belirtiyor.

Eski milletvekili, ülkenin El Salvador’un Bitcoin’i yasal ihale yapma hareketini kopyalamaya hazır olduğunu da kaydetti. 12 Ocak’ta yayınlanan bir dizi tweet’te Lord Fusitu’a, bunun bu yıl Kasım veya Aralık gibi erken bir tarihte gerçekleşebileceğini söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >