TÜBİTAK Başkanı Mandal'dan yerli aşı açıklaması: Güvenirliliği daha yüksek olacak

Arşiv
Arşiv

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yerli aşılarla ilgili "Bu aşılar yurt dışında çalışılanların benzeri değil, virüse karşı etkinliği ve güvenilirliği daha yüksek aşılar olacaktır" dedi.

Koronavirüs salgınına karşı Çin aşıları ile kitlesel aşı uygulaması Türkiye'de başlarken bir yandan da yerli aşı çalışmalarının son durumu merak ediliyor. Yerli aşılarla ilgili nisan ayına işaret edilirken TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'dan yeni bir açıklama geldi.

Mandal, yerli aşılarla ilgili "Bu aşılar yurt dışında çalışılanların benzeri değil, virüse karşı etkinliği ve güvenilirliği daha yüksek aşılar olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç aşımız faz aşamasına geldi

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli aşılarla ilgili yaptığı açıklamada "Salgın henüz ülkemiz sınırlarına dayanmadan kurduğumuz TÜBİTAK COVID-19 Platformu ile bilim seferberliği başlattık. Aşı ve ilaç odaklı 17 proje yürütülüyor. Birlikte geliştirme modeli kullanılıyor. Şu anda üç yenilikçi aşı adayımız faz aşamasına başlamak üzere. İnaktif olarak daha etkin olmaya aday bir aşı çalışmamız da devam ediyor. DSÖ verilerine göre salgında en çok aşı projesi üreten üçüncü ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >