Tüketim çılgınlığında Diane Keaton'dan Jennifer Aniston'a, gözlükleriyle ikonlaşmış ünlü isimler

Gözlük
Gözlük

70’li yıllara damgasını vuran sinema oyuncusunu Diane Keaton, dönemin popüler yıldızı olmakla kalmadı; sanatçının dördüncü filmi olan Annie Hall’da oynadığı rolü ile özdeşleşen gözlükleri de döneme damgasını vurdu.

50'li yıllarda ortaya çıkan sanat akımı Pop Art, yani dışavurumculuk; özellikle o dönemde İngiltere ve ABD'de etkisini göstermeye başlar. Böylece popüler kültüre de dahil olunmuş olur; dönem sanatçılarının, artistlerin ve popüler her türlü ismin giyim tarzına ulaşma fikri, gelecekte hızlanacak hazır giyim ile daha mümkün kılınacaktır.

Herkes 15 dakika ünlenecek

                                    Tüketim toplumunu eleştirmek için tüketim ürünlerini kullanan pop art'ın en popüler ismi gelecekte herkesin 15 dakikalık üne kavuşacağını söyleyen Andy Warhol'dur.
Herkes 15 dakika ünlenecek Tüketim toplumunu eleştirmek için tüketim ürünlerini kullanan pop art'ın en popüler ismi gelecekte herkesin 15 dakikalık üne kavuşacağını söyleyen Andy Warhol'dur.
Dönem sonu hippiler

                                    Dönemin sonuna doğru San Francisco'da sisteme ve tüketime karşı olan aşk ve özgürlük çocukları Hippiler ortaya çıkınca dönem daha da renklenir.
Dönem sonu hippiler Dönemin sonuna doğru San Francisco'da sisteme ve tüketime karşı olan aşk ve özgürlük çocukları Hippiler ortaya çıkınca dönem daha da renklenir.
Çiçekli jean modası hippilerden

                                    Hippie akımı ile büyük çiçekli desenler, kolyeler ve jeanlerin hakimiyeti başlar.
Çiçekli jean modası hippilerden Hippie akımı ile büyük çiçekli desenler, kolyeler ve jeanlerin hakimiyeti başlar.
Sokağa kulak ver!

                                    Bu dönemde, moda sokakların ve gençlerin sesine kulak vermeye başlar. Pahalı giysilerin aksine ekonomik çok daha ucuz kıyafetler pazara çıkar ve böylece “Hazır giyim” kavramı ile Haute Couture tahtından olur.
Sokağa kulak ver! Bu dönemde, moda sokakların ve gençlerin sesine kulak vermeye başlar. Pahalı giysilerin aksine ekonomik çok daha ucuz kıyafetler pazara çıkar ve böylece “Hazır giyim” kavramı ile Haute Couture tahtından olur.
Tüketim çılgınlığı

                                    
	Amerika'nın elinde bulundurduğu seri üretimin tek düze ürünlerinin yerini, çok daha farklı tasarımlar alır. Bu sayede tek düzelik, yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar ve tüketim çılgınlığı boy gösterir.
Tüketim çılgınlığı Amerika'nın elinde bulundurduğu seri üretimin tek düze ürünlerinin yerini, çok daha farklı tasarımlar alır. Bu sayede tek düzelik, yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar ve tüketim çılgınlığı boy gösterir.
Akım gözlükleri de teğet geçmedi

                                    Dönemin tüketim çılgınlığı, popüler kültürle eş değer ilerlemeye devam etti. Bu değişim yalnızca kıyafetleri değil, aksesuarları da etkisi altına almayı başardı. Döneme damgasını vuran sanatçılar sırasıyla taklit edilip modaya dahil oluyordu.
Akım gözlükleri de teğet geçmedi Dönemin tüketim çılgınlığı, popüler kültürle eş değer ilerlemeye devam etti. Bu değişim yalnızca kıyafetleri değil, aksesuarları da etkisi altına almayı başardı. Döneme damgasını vuran sanatçılar sırasıyla taklit edilip modaya dahil oluyordu.
Annie Hall gözlükleri 

                                    Diane Keaton, Jennifer Aniston gibi isimlerin kullandığı gözlükler döneme damga vuran en önemli aksesuarlardandı. Büyük yuvarlak çerçeve, kelebek ve kedi gözü çerçeve, gözleri saklamayan saydam camlar şimdilerde de popüler modanın ta kendisi durumunda.
Annie Hall gözlükleri Diane Keaton, Jennifer Aniston gibi isimlerin kullandığı gözlükler döneme damga vuran en önemli aksesuarlardandı. Büyük yuvarlak çerçeve, kelebek ve kedi gözü çerçeve, gözleri saklamayan saydam camlar şimdilerde de popüler modanın ta kendisi durumunda.
İşte o gözlüklerle ikonlaşmış ünlü isimler

                                    Diane Keaton
İşte o gözlüklerle ikonlaşmış ünlü isimler Diane Keaton
50'lerden izler taşıyor

                                    Meryl Streep
50'lerden izler taşıyor Meryl Streep
60'lardan esintiler

                                    Jennifer Aniston
60'lardan esintiler Jennifer Aniston
Büyük gözlük modası devam ediyor

                                    Iris Apfel
Büyük gözlük modası devam ediyor Iris Apfel
Retroya modern bakış

                                    Linda Rodin
Retroya modern bakış Linda Rodin
Mavi camlı damla gözlükler 

                                    Cate Blanchett
Mavi camlı damla gözlükler Cate Blanchett
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >