Tüm gözler öğrencilerin uğruna şiirler yazdığı Vasip Şahin'de: 'İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı?

İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından yapılan açıklamada 9 Ocak Pazartesi okullar 1 gün arayla tatil edilmiş ve öğrencilere güzel haberler verilmişti. Kar yağışının devam etmesiyle birlikte öğrenciler, 10 Ocak Salı İstanbul’da okullar tatil mi sorusunu sormaya başladılar. Peki İstanbul’da okullar yarın da tatil mi?

İstanbul'da Cuma akşamı başlayan yoğun kar yağışı bu gece etkisini arttırdı. Dün İstanbul Valiliği'nden gelen haberle okullar bir günlüğüne tatil edilmişti. Kar yağışının şiddetini arttırmasıyla tatil haberi bekleyen öğrenciler tekrar, "İstanbul'da 10 Ocak Salı günü okullar tatil edilecek mi?' sorusunu sormaya başladı. Şimdi gözler öğrencilerin uğruna şiirler yazdığı İstanbul Valisi Vasip Şahin'in vereceği kararda.

- İstanbul'da Çarşamba gününe kadar kar yağışı devam edecek

Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre kar yağışının İstanbul'da aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Çarşamba ve perşembe günler ise karla karışık yağmur görüleceği tahmin ediliyor. Bu hava şartlarının devam etmesi okulların salı ve çarşamba günüde tatil olma ihtimalini yüksek tutuyor.

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü İstanbul'da, yetkililerin uyarılarını dikkate alan vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanması, bazılarının da dışarı çıkmaması sonucu trafik yoğunluğu yüzde 2 seviyesine geriledi.İl genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin tuzlama ve kar küreme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Karayolları ekipleri ise buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı. İstanbul'da ara sokaklarda buzlanma ve sürücülerin sıkıntı yaşadığı görülüyor. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da da kar yağışı cuma gününe kadar devam edecek.

İstanbul Boğazı, kısıtlı görüş nedeniyle çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldı.


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Boğazında kısıtlı görüş nedeniyle gemi geçişlerinin gece çift yönlü askıya alındığı belirtildi.

Yerel Deniz Trafik Rehberi'nin 21'inci maddesinde belirtilen fiziki imkanlara sahip olunmadığından ancak genel anonsların yapılabildiği kaydedildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >