'Tüm iş yerleri kapatılacak' iddiasına yalanlama

Arşiv
Arşiv

Koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından sosyal medyada yalan yanlış bilgiler de dolaşmaya başladı. Son olarak 'Türkiye genelinde tüm iş yerleri kapatılacak' iddiası ortaya atıldı. Resmi kurumlar iddiaları yalanlayarak vatandaşları bu tarz paylaşımlara itibar edilmemesi yönünde uyardı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından resmi makamlar vatandaşlara sahte bilgi paylaşımıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Dün sosyal medyada paylaşılan 'Türkiye'de tüm iş yerleri kapatılacak' iddiası resmi makamlarca yalanlandı. Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, belgenin sahte olduğunu ve gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili attığı tweette "Sosyal medya ve Whatsapp'tan yayılan "GİZLİ" belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR" dedi.

Sosyal medyada yayılan sahte belge
Sosyal medyada yayılan sahte belge

Sahte belgede bulunan çelişkiler
Sahte belgede bulunan çelişkiler
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >