Tüm Türkiye'de çalan sirenin nedeni ortaya çıktı

Tüm Türkiye'de siren çalıyor
Tüm Türkiye'de siren çalıyor

Vatandaşlar Türkiye'nin 81 ilinde duyulan siren seslerinin nedenini merak etti. Herkesin aklına "Siren sesleri neden çalıyor, nereden geliyor" soruları geldi. Çalınan siren seslerinin nedenini ise dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı.

Siren sesinin nedeni tüm illerde gündem oldu. Nedenini ise dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT Ekibinin Tanıtım ve Akreditasyon Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Yarın tüm Türkiye'de, okullarda kıymetli bir tatbikatımız var. İnşallah yarın 81 ilde vali, kaymakam, il eğitim müdürlerimizle ve öğrencilerle bir tatbikat yapacağız." dedi.

Neden siren sesleri çalıyor?

Çeşitli illerde duyulan siren sesinin nedeni okullarda gerçekleştirilen tatbikat.

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde;

  • "Cuma günü, tüm Türkiye'de tüm okullarda bir tatbikatımız var. Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

"Bu yılı tatbikat yılı ilan ettik"

Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında tatbikat yılı ilan ettik."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >