Tüm zamanların en büyük 12 teknoloji skandalı

samsung note 7
samsung note 7

Büyük veya küçük fark etmeksizin tüm markalar yığınla yanlışlık yapıyor. Ancak bazı yanlışlar var ki üzeri örtülebilecek türden değil.

İşte tarihe skandal olarak geçmiş teknoloji skandalları.

Pepsi

                                    Pepsi yazılım hatası yüzünden binlerce şişeye şanslı numarayı yazdı. 100 adet 349 numaralı kapağa para dağıtacağı kampanyada binlerce dağıtınca şirket büyük zarar gördü.
Pepsi Pepsi yazılım hatası yüzünden binlerce şişeye şanslı numarayı yazdı. 100 adet 349 numaralı kapağa para dağıtacağı kampanyada binlerce dağıtınca şirket büyük zarar gördü.
DELL

                                    Dell'in 2000'lerde çıkardığı bilgisayarlarda batarya patlatması olduğu için toplatma kararı alındı.
DELL Dell'in 2000'lerde çıkardığı bilgisayarlarda batarya patlatması olduğu için toplatma kararı alındı.
Rusya

                                    Bu skandal neredeyse 3. Dünya Savaşı'nı başlatıyordu. Moskova'da askeri merkezde bulunan ve önem arz eden bir bilgisayar yanlışlıkla ABD'nin, Sovyetler Birliği'ne bir füze ateşlediğini bildirdi.
Rusya Bu skandal neredeyse 3. Dünya Savaşı'nı başlatıyordu. Moskova'da askeri merkezde bulunan ve önem arz eden bir bilgisayar yanlışlıkla ABD'nin, Sovyetler Birliği'ne bir füze ateşlediğini bildirdi.
Apple

                                    2014 yılında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bükülme sorunuyla karşımıza çıkmış ve şirket isteyen binlerce kullanıcının telefonunu değiştirmişti.
Apple 2014 yılında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bükülme sorunuyla karşımıza çıkmış ve şirket isteyen binlerce kullanıcının telefonunu değiştirmişti.
Lenovo

                                    Lenovo, yaptığı bir yazılımla trafik durumunu öğrenmek isteyen kullanıcıları Topçu Alay Komutanlığı sitesine yönlendirdi.
Lenovo Lenovo, yaptığı bir yazılımla trafik durumunu öğrenmek isteyen kullanıcıları Topçu Alay Komutanlığı sitesine yönlendirdi.
NASA

                                    Nasa Mars Climate Orbiter adlı uzay aracıyla bağlantıyı kaybetti. Nasa bu kaybın ardından 193.000.000 dolar zarar etti. Ne dersiniz, uzaylılar olabilir mi?
NASA Nasa Mars Climate Orbiter adlı uzay aracıyla bağlantıyı kaybetti. Nasa bu kaybın ardından 193.000.000 dolar zarar etti. Ne dersiniz, uzaylılar olabilir mi?
LAX Airport

                                    LAX airport ağ kesintini saatlerce gideremediği için tam 17.000 yolcu 10 saat havalanında bekledi.
LAX Airport LAX airport ağ kesintini saatlerce gideremediği için tam 17.000 yolcu 10 saat havalanında bekledi.
Windows

                                    Tüm zamanların en kötü Windows işletim sistemlerinden olan Windows Vista'yı es geçemezdik tabii. Gerçekten hatırlamak dahi istemiyoruz.
Windows Tüm zamanların en kötü Windows işletim sistemlerinden olan Windows Vista'yı es geçemezdik tabii. Gerçekten hatırlamak dahi istemiyoruz.
Knight Capital Group

                                    Knight Capital Group'un yaptığı  bir stok hatası peşi sıra hataları getirdi. Şirket bu yüzünden 30 dakika içinde 440.000.000 dolar kaybetti. Bir bakıma kaydırma yapınca sınavın yanması gibi bir şey.
Knight Capital Group Knight Capital Group'un yaptığı bir stok hatası peşi sıra hataları getirdi. Şirket bu yüzünden 30 dakika içinde 440.000.000 dolar kaybetti. Bir bakıma kaydırma yapınca sınavın yanması gibi bir şey.
Samsung

                                    Samsung denince akla geleni tahmin etmek artık zor değil. Samsung, yakın zamanda patlamaları durduramayınca Note 7'leri toplatma kararı aldı. Note 7, ''keşke hiç üretilmeseydi'' modeli olarak akıllarda kalacaktır.
Samsung Samsung denince akla geleni tahmin etmek artık zor değil. Samsung, yakın zamanda patlamaları durduramayınca Note 7'leri toplatma kararı aldı. Note 7, ''keşke hiç üretilmeseydi'' modeli olarak akıllarda kalacaktır.
AT&T

                                    AT&T, rutin ağ kontrolü yapmaya çalışırken yanlış kod girince tamamen ağı kesti.
AT&T AT&T, rutin ağ kontrolü yapmaya çalışırken yanlış kod girince tamamen ağı kesti.
Volkswagen

                                    Volkswagen'de patlak veren emisyon krizi çok kısa bir anda dünya gündemine oturdu. Şirkete milyarlarca liralık davalar açıldı. Otomobiller bazı ülkelerde toplatılırken bazılarında da yasaklandı.
Volkswagen Volkswagen'de patlak veren emisyon krizi çok kısa bir anda dünya gündemine oturdu. Şirkete milyarlarca liralık davalar açıldı. Otomobiller bazı ülkelerde toplatılırken bazılarında da yasaklandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >