TÜMOSAN'ın tamamen yerli zırhlı muharebe aracı 'PUSAT' ilk kez görücüye çıktı

TÜMOSAN PUSAT
TÜMOSAN PUSAT

TÜMOSAN'ın ürettiği zırhlı muharebe aracı ''PUSAT'' Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın gözdesi oldu.

''Yüzde yüz yerli sermayeli'' Türk markası ''TÜMOSAN'' hafif zırhlı muharebe aracı PUSAT'ı IDEF'te ilk kez görücüye çıkardı.

PUSAT'ın motoru ve tasarımı Türk mühendislere ait 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Türk mühendisler tarafından geliştirilen motoru ve tasarımıyla ilgilerin odağı olan ''PUSAT'' hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, bunun bir başlangıç olduğunu ve yakın bir dönemde yeni çalışmaların olacağını söyledi.
PUSAT'ın motoru ve tasarımı Türk mühendislere ait Türk mühendisler tarafından geliştirilen motoru ve tasarımıyla ilgilerin odağı olan ''PUSAT'' hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, bunun bir başlangıç olduğunu ve yakın bir dönemde yeni çalışmaların olacağını söyledi.
Birçok ülkeden gelen yönetici ve askerler PUSAT'ı yakından inceledi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Dünyanın birçok ülkesinden gelen yüksek rütbeli askerler ve yöneticiler TÜMOSAN standına gelerek hem PUSAT'ı hem de hemen yanı başında sergilenen motorunu yakından inceledi. PUSAT'ın motor, gövde, güç grubu ve aks grubunun Türk mühendislerin eseri olması aracı ayrıca özel kılıyor.
Birçok ülkeden gelen yönetici ve askerler PUSAT'ı yakından inceledi Dünyanın birçok ülkesinden gelen yüksek rütbeli askerler ve yöneticiler TÜMOSAN standına gelerek hem PUSAT'ı hem de hemen yanı başında sergilenen motorunu yakından inceledi. PUSAT'ın motor, gövde, güç grubu ve aks grubunun Türk mühendislerin eseri olması aracı ayrıca özel kılıyor.
Dik eğim ve yan eğim kabiliyetleri de başarılı seviyelerde

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    10 tonluk bir ağırlığa sahip olan PUSAT çeşitli yüklemelerle maksimum ağırlığı 12 tona ulaşabiliyor. 110 km azami hıza ulaşabilen aracın dik eğim kabiliyeti ve yan eğim kabiliyeti ise oldukça başarılı bir seviyede görülüyor.4x4 bağımsız bir süspansiyona sahip PUSAT’ta Hidrolik fren sistemi, ABS ve merkezi lastik şişirme gibi güvenlik sistemleri mevcut.
Dik eğim ve yan eğim kabiliyetleri de başarılı seviyelerde 10 tonluk bir ağırlığa sahip olan PUSAT çeşitli yüklemelerle maksimum ağırlığı 12 tona ulaşabiliyor. 110 km azami hıza ulaşabilen aracın dik eğim kabiliyeti ve yan eğim kabiliyeti ise oldukça başarılı bir seviyede görülüyor.4x4 bağımsız bir süspansiyona sahip PUSAT’ta Hidrolik fren sistemi, ABS ve merkezi lastik şişirme gibi güvenlik sistemleri mevcut.
Otomatik şanzıman ve güç aktarma sistemi yakıt tasarrufu sağlıyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    5.2 Lt'lik motorunun azami gücü ise 250 beygir. Yapılan testler sonucunda araca çift turbo takıldığında ise motor gücünün 420 beygire kadar çıkabildiği görüldü. PUSAT’ta bulunan otomatik şanzıman ve güç aktarma sistemi ile yüzde 30'luk bir yakıt tasarrufu sağlanıyor.
Otomatik şanzıman ve güç aktarma sistemi yakıt tasarrufu sağlıyor 5.2 Lt'lik motorunun azami gücü ise 250 beygir. Yapılan testler sonucunda araca çift turbo takıldığında ise motor gücünün 420 beygire kadar çıkabildiği görüldü. PUSAT’ta bulunan otomatik şanzıman ve güç aktarma sistemi ile yüzde 30'luk bir yakıt tasarrufu sağlanıyor.
Opsiyonel donanımları aracı ayrı kılıyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tüm bu özellikler haricinde araçta çok özel olarak otomatik yangın söndürme sistemi, kurtarma vinci, 76 mm'lik sis havanı gibi opsiyonel donanımlar da bulunuyor.
Opsiyonel donanımları aracı ayrı kılıyor Tüm bu özellikler haricinde araçta çok özel olarak otomatik yangın söndürme sistemi, kurtarma vinci, 76 mm'lik sis havanı gibi opsiyonel donanımlar da bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >