Türk asıllı iş insanı Twitter'ın ilk paylaşımını 2.9 milyon dolara satın aldı

Twitter'da yapılan ilk paylaşım
Twitter'da yapılan ilk paylaşım

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından atılan ve platformdaki ilk tweet olma özelliğini taşıyan gönderiyi 2,9 milyon dolara (yaklaşık 23 milyon TL) satın alan Türk asıllı iş insanı Sina Estavi, çok akıllıca bir yatırım yaptığını belirterek "Ben dijital dünyanın Mona Lisa’sını satın aldım" ifadelerini kullandı.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in attığı ilk tweet’i satın alan iş insanı Sina Estaviİ BBC’den Justin Harper’a konuştu. Türk asıllı bir Malezya vatandaşı olan Estavi, çok akıllıca bir yatırım yaptığını ifade ederek, “Dijital varlık biçiminde bir insanlık tarihi parçası. Bundan 50 yıl sonra insanlık tarihinin ilk tweet’inin fiyatının ne olacağını kim bilebilir?” ifadelerini kullandı.

Ödemeyi dijital parayla yaptı

Estavi, ayrıca Dorsey’in tweet’ini dijital dünyanın “Mona Lisa”sı olarak adlandırdı.

Bununla birlikte, uzmanlar da Twitter kurucusunun ilk paylaşımının çok değerli bir varlık olduğu konusunda Estavi ile hemfikir olduklarını açıkladı.

44 yaşındaki ABD’li CEO’nun 21 Mart 2006 tarihinde paylştığı "just setting up my twttr" (twitter hesabımı kurmaya başladım) ifadelerini içeren gönderisi geçen ay online müzayedeye çıktı. Dorsey, satıştan elde ettiği geliri Afrika’daki yoksullukla mücadele eden Give Directly's Africa Response adlı kuruluşa bağışladığını açıkladı.

Bridge Oracle adlı kripto para firmasının CEO’su olan Estavi ise ödemeyi ethereum kullanarak yaptı. Tweet, dijital ortamda şifrelenerek NFT olarak sertifikalandı.

Fiyat yüksek mi?

Paylaşım milyonlarca dolarlık fiyatı bazı eleştirmenler tarafından anlamsız bulunsa da, yatırım uzmanları Estavi’nin kurnazca davrandığını düşünüyor.

Sosyal medya uzmanı Cathy Hackl, "Bu durumu bu ilk tweet'e sahip olmanın gelecekte nadir bir kitabın ilk baskısı gibi görülebileceğine benzetebiliriz. Twitter yeni bir iletişim çağını başlattı ve bu tweet onun ilk ürünü” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >