Türk dizi rüzgarı Kore'yi sardı: Çarpışma dizisi dört dalda aday

Çarpışma dizisinden bir kare.
Çarpışma dizisinden bir kare.

Seul Uluslararası Drama Ödülü'nün bu yılki adayları belli oldu. 28 Ağustos'ta sahiplerini bulacak ödüllerin adayları arasında üç Türk dizisi ve bu projelerde oynayan başrol oyuncuları da yer alıyor.

Birçok ülkede izleyicisi bulunan Türk dizileri, prestijli platformlarda kendine yer bulmaya devam ediyor. Gülperi, Çarpışma ve Bir Zamanlar Çukurova adlı yapımlar, Kore'deki ödül töreninde En İyi Drama dalında yarışacak.

Çarpışma dizisinden büyük başarı

61 ülkeden 270 başvurunun yapıldığı ödül töreninde Çarpışma dizisi elde ettiği dört adaylıkla öne çıkan yapım oldu. Drama dizi kategorisinde Bir Zamanlar Çukurova, Çarpışma ve Gülperi dizileri kendisine yer buldu. En İyi Yönetmen dalındaki yedi aday arasında Çarpışma çalışmasıyla Uluç Bayraktar yer alıyor. En İyi Senaryo kategorisindeki yedi aday arasında Çarpışma dizisindeki çalışmasıyla Ali Aydın bulunuyor.

Bir Zamanlar Çukurova dizisinden, Uğur Güneş ve Hilal Altınbilek
Bir Zamanlar Çukurova dizisinden, Uğur Güneş ve Hilal Altınbilek

Çarpışma dizisinden Elçin Sangu ve Kıvanç Tatlıtuğ
Çarpışma dizisinden Elçin Sangu ve Kıvanç Tatlıtuğ

En İyi Aktör kategorisinde Çarpışma'daki performansıyla Kıvanç Tatlıtuğ ve Bir Zamanlar Çukurova dizisindeki rolüyle Uğur Güneş adaylık kazandı. İki ismin rakipleri arasında Bodyguard'daki performansıyla Altın Küre kazanan Richard Madden da yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >