Türk Film Festivali Avustralya'da başladı: 9 film gösterilecek

​Türk Film Festivali Avustralya'da başladı: 9 film gösterilecek
​Türk Film Festivali Avustralya'da başladı: 9 film gösterilecek

● Türk Film Festivali Sydney'de düzenlenen gala gecesiyle sinemaseverlere kapılarını açtı.

● Türk Kültürünü ve sinemasını tüm dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen Türk Film Festivali'nde Türk sinemasının farklı boyutları ele alınıyor.

● Bu yıl 9 film gösterilen Türk Film Festivali'nin, destekçisi ve sponsor ağı büyümeye devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Yunus Emre Enstitüsü ve Sydney Başkonsolosluğu tarafından desteklenen Türk Film Festivali, "Aykut Enişte" filminin gösterimiyle başladı.

Avustralya Türk Dostluk Birliği (ATMA) tarafından Sydney ve Melbourne'de sinemaseverlerle buluşan Türk Film Festivali, Sydney’deki Palace Cinemas Norton’da düzenlenen gala gecesiyle başladı.

Galaya, Sydney Başkonsolosu Melih Karalar, İşçi Partisinden Yeni Güney Galler Eyalet Parlamentosuna giren ilk Müslüman milletvekili Jihad Dip ve Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Hatun karakterini canlandıran sanatçı Esra Bilgiç’in yanı sıra sanat, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

"Esra Bilgiç’in burada olması, festivalimize başka bir hava kattı"

Sydney Başkonsolosu Karalar, "Amacımız daha fazla Avusturyalıya hem ülkemizi hem de ülkemizin film sektörünü tanıtmak." dedi.

Festivale, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Esra Bilgiç’in de katılmasına ilişkin de Karalar, ‘‘Bu sene tabii Diriliş Ertuğrul dizinin önemli bir oyuncusu Sayın Esra Bilgiç’in de burada olması, festivalimize daha başka bir hava kattı. Kendisi yarın bir panelde Türk sinemasının geldiği noktayı sinemaseverlerle paylaşacak." diye konuştu.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Sultan'ı canlandıran Esra Bilgiç
Diriliş Ertuğrul dizisinde Halime Sultan'ı canlandıran Esra Bilgiç

"Türk sinemasını daha çok Avustralyalılara tanıtmak amacıyla yola çıktık."

Festivali düzenleyen Avustralya Türk Dostluk Birliği (ATMA) Başkanı Ömer İncekara, Türk oyuncuların Avustralya’da çok iyi tanınmalarından dolayı bu yıl üçüncüsünü organize ettikleri festivale ilginin artarak devam ettiğini söyledi.

İncekara, "Türk kültürünü, Türk sinemasını daha çok Avustralyalılara tanıtmak amacıyla yola çıktık. Her sene daha da kaliteli filmler getirip daha çok insan çekmeyi başarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Sineması'na ilgi giderek artıyor
Türk Sineması'na ilgi giderek artıyor

"Burada çok güzel bir amaç için birlikteyiz"

Oyuncu Esra Bilgiç ise Avustralya’da hayranlarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Burada çok güzel bir amaç için birlikteyiz, burada çok güzel filmler izlenecek, çok güzel organizasyonlar yapılacak ve bir çok etkinlik gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Festival 15 Eylül'e kadar Sydney ve Melbourne’da devam edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >