Türk gazetecilere keskin nişancı ateşi: Abdullah Ağar o anları anlattı

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar'ın da konuk olduğu Habertürk TV canlı yayınına teröristlerce
Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar'ın da konuk olduğu Habertürk TV canlı yayınına teröristlerce

Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarını ortadan kaldırmak maksadıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Akçakale'de canlı yayın yapan Habertürk TV ekibi keskin nişancıların taciz ateşine maruz kaldı. Canlı yayın sırasında konuk olarak bulunan Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar o anları anlattı.

Yapılan saldırının ardından reflekslerin çokça yazıldığını söyleyen Ağar, "Eğer Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda ve komando tugaylarında görev yapmışsanız, dağdan, çölden gelmişseniz sesini duyduğunuz merminin sizi vurmadığını bilirsiniz" dedi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınırın sıfır noktasından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin canlı yayın yapan Habertürk ekibine keskin nişancılar tarafından ateş açıldı. Atışların devam etmesi üzerine yayın kesilerek ekip farklı bir noktaya alındı.

"Sesini duyduğunuz mermi sizi vurmaz"

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar o anlara ilişkin konuştu. Uğradıkları havan ve keskin nişancı saldırısındaki refleksler hakkında çok şeylerin yazıldığına işaret eden Ağar, "Eğer Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ve komando tugaylarında görev yapmış, dağdan/çölden gelmişseniz: 'SESİNİ DUYDUĞUNUZ' merminin sizi vurmadığını bilirsiniz." dedi.

"'Ben bu ekranın önünde geberir, bu zevki PKK’ya tattırmam' dersiniz, o an!" diyen Ağar canlı yayın sırasında tedirgin olduğu gözlenen Gazeteci Çetiner Çetin hakkında da açıklama yaptı:

  • "O çatışma alanlarında görev yaparken yaralanmış, aklı ruhu delik deşik bir gazeteci ve sivil. Aynı zamanda Türkiye sevdalısı vatansever bir Kürt. Ve o an ne olduğunu tecrübesiyle çok iyi anlıyor. Refleksi ona göre."

Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar
Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar

Abdullah Ağar'ın saldırı hakkında yaptığı yazılı açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

"Kadere, Allah’ın emrine yani ölüme inanırız, ama kaderci değiliz. Mermi ve şarapnel içinde yaşarız, ama mermi ve şarapnele kafa uzatmayız.

PKK’nın Türk basınına ve bizlere bu aşağılık saldırısında hiç kimseye bir şey olmadı ya, güzel olan bu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >