Türk modacı 'Les Bünyamin'

'Les Benjamins' markasının kurucusu ve tasarımcısı, Bünyamin Aydın.
'Les Benjamins' markasının kurucusu ve tasarımcısı, Bünyamin Aydın.

Paris Moda Haftası'nda sunum yapma başarısı elde eden ilk Türk markası olma özelliğine sahip Bünyamin Aydın, kurucusu ve tasarımcısı olduğu sokak stili giyim markası 'Les Benjamins' ile yakaladığı ivme sayesinde dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bünyamin Aydın, 19 yaşındayken aklındaki en büyük hayali olan ‘moda markası yaratma’ adımını atarak 30 parçadan oluşan bir baskılı tişört koleksiyonu çıkarmış. 12 yıl Almanya, 4 yıl İsviçre, 4 yıl da Türkiye’deki yaşam sentezinden doğurduğu tişörtları Londra Harrods mağazasında satılınca, markasının adı duyulmuş. Erkek sokak giyim markası olarak çıktığı yol, farklı virajlara girerken, ‘Paris Erkek Moda Haftası’nda yer alan ilk Türk modacı olmuş.

Emaar Square Alışveriş merkezinde bulunan Les Benjamins mağazası.
Emaar Square Alışveriş merkezinde bulunan Les Benjamins mağazası.

Bünyamin Aydın 'Les Benjamins'in ortaya çıkış hikayesini anlattı

Küçüklüğümden beri ailemin tekstil sektöründe olması dolayısıyla giyim ve moda her zaman hayatımın merkezindeydi. Bu nedenle tasarımdan üretime kadar tüm detaylara ve aşamalara dair bir bilgi birikimim vardı. Lise yıllarımda da fotoğrafçılık, mimari, müzik ve edebiyat gibi kreatif alanlarla ilgilenmeye başladım. Bu ilgi alanlarım ve bilgi birikimimi birleştirerek 2011 yılında Les Benjamins markasını kurdum. Küçük adımlarla, sadece tişört yaparak başladık, şimdi ne mutlu ki hem kadın hem erkek full koleksiyon çıkartan, tüm dünyada adını duyuran bir Türk markası haline geldik.

29 yaşındaki genç modacının yeni hedefi Amerika'da mağaza açmak.
29 yaşındaki genç modacının yeni hedefi Amerika'da mağaza açmak.

''Kültürümüze çok hayranım, tarihe meraklıyım''

Çok farklı kültürlerden insanlarla tanışma şansım oldu. Uluslararası bir arkadaş çevrem var. Doğu ve Batı benim gözümde hep kesişiyor. Japon bir genç de İngiliz bir genç de bizim markamızda kendini buluyor. Artık sezonlar yok, farklı deneyimlere ilgi var. Herkes artık her yerde gezebiliyor, her yeri avucunun içinde görebiliyor. Bunlar çok heyecan verici” diyen Bünyamin Aydın, Nike’ın ayakkabı tasarlattığı 12 tasarımcı arasına giren ilk Türk de oldu. Yaptığı tasarımlar çok ilgi görünce Nike’la farklı işbirlikleri de gerçekleştirdi, ‘Air Max’i tasarladı. Çin’de 2 mağazası olan Bünyamin Aydın, Çin’de büyümeyi ve ileride Amerika’da da mağaza açmayı hedefliyor. 2019 yılında Bünyamin Aydın’ın Puma için hazırladığı koleksiyon Puma’nın dünyadaki 500 mağazasında satışa sunulacak. Ayrıca bu koleksiyon dünyanın önde gelen 50 zincir mağazasında da satılacak.

Markalaşma sürecinde iş birliği yaptığı markalar arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü de yer alıyor.

Beşiktaş'ın iki reklam yüzü, Guti ve İlhan Mansız.
Beşiktaş'ın iki reklam yüzü, Guti ve İlhan Mansız.

Başarılı modacı 2018 yılında Esquire Yılın Moda Tasarımcısı Ödülü’ne layık bulundu.

Bünyamin Aydın'ın ödül aldığı geceden fotoğraf karesi.
Bünyamin Aydın'ın ödül aldığı geceden fotoğraf karesi.

Bünyamin Aydın kimdir?

Tasarımcı ve fotoğraf sanatçısı Bünyamin Aydın, adını ilk kez Nike’nin Portland’da düzenlediği “Vote Forward” kampanyası sırasında, Air Max’in geleceğini tasarlamak için seçilen on iki tasarımcı arasında yer alarak duyurdu. Türkiye’de doğup küresel moda sahnesine çıkan lüks sokak giyimi markası Les Benjamins’i 2011 yılında kurdu. Başlangıçta sadece baskılı tişörtler üreten marka, zaman içinde kadın ve erkek hazır giyimini kapsayacak şekilde gelişti, Paris’te ve diğer önemli moda başkentlerindeki koleksiyon sunumlarında öne çıktı. Aydın, 2018 yılında Esquire Yılın Moda Tasarımcısı Ödülü’ne layık bulundu. Bugüne dek BMW, Beşiktaş, Hennessy, Nike, Apple ve Alpha Industries gibi markalarla işbirliği yaptı. Son olarak Puma’yla küresel işbirliği sözleşmesi imzalayan Aydın’ın tasarladığı iki koleksiyon, 2019 yılında Puma’nın dünya çapındaki seçili ve özel konsept mağazalarında satışa sunulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >