Türk mühendislerden muhteşem proje: Trafik kazaları ve yoğunluğu önlenecek

Türk mühendisler trafikteki kazaları anında haber veren ve trafikte yoğunluk oluşmadan önce uyaran sensör sistemi geliştirdiler.

Trafik, ülkemizin yaşadığı en büyük problemlerden biri. Trafik yüzünden insanların çoğu vakti yollarda geçiyor ve bazen işe geç kalınıyor. Hayatı sekteye uğratan bu problemin çözülmesi amacıyla STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ) bünyesindeki mühendisler yeni bir sistem geliştirdi.

Bu sistem sayesinde herhangi bir kaza yaşandığı zaman anında müdahale edilebilecek ve trafik yoğunluğunun oluşması engellenerek trafik akıcılığı sağlanacak.

Sistemin çalışma prensibi
STM mühendisleri tarafından geliştirilen Trafik Kazalarının Büyük Veri ile Önceden Tespit Edilmesi projesiyle birlikte sensör ve çeşitli cihazlar yardımıyla toplanan veriler yine STM'nin yerli analiz platformu OVERA ile analiz edilecek ve yapay zeka sayesinde trafikteki ciddi yoğunluklar anlık olarak otomatik bir şekilde ilgili birimlere aktarılacak. Böylelikle hem kazalarda olası can kayıplarının önüne geçilmesi hem de kazalara hızlı müdahale edilerek dolaylı yoldan trafikteki yoğunluğun akıcı hale gelmesi sağlanacak.



Kaynak:Webtekno







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >